Håndstøvsuger Test – De bedste håndstøvsugere på markedet

2

En håndstøvsuger kan være praktisk, når de mindre rengøringsopgaver skal klares. Det kan f.eks. være, at sengen, bilen eller sofaen trænger til at blive støvsuget for krummer og hår. Der er mange situationer, hvor en håndstøvsuger vil være mere praktisk end en almindelig støvsuger. Dog er det desværre langt fra alle håndstøvsugere, som er lige gode til at klare de små rengøringsopgaver. Det har tidligere fremme i medierne, at nogle håndstøvsugere har haft en usædvanlig dårlige sugeevne, ligesom man oplevede, at krummer faldt ud af støvsugeren, når man lagde den fra sig. Vil du gerne undgå at blive skuffet over din kommende håndstøvsuger, så kan du med fordel læse resultatet af vores håndstøvsuger test. Vi har testet 15 håndstøvsugere og præsenterer dig nu for de tre bedste.

Bosch BBH22041 håndstøvsuger

Bosch BBH22041 håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 1555 kr. Se produkt

Bosch BBH22041 er den perfekte hjælper til rengøring i det private hjem, så du vil helt sikkert kunne blive glad for denne håndstøvsuger. Håndstøvsugeren er nem at anvende, vedligeholde og opbevare, hvilket hænger sammen med, at den er let og elegant og kommer med EasyClean system.

Bosch BBH22041 er en 2-i-1 støvsuger, fordi den kan bruges som både stangstøvsuger og håndstøvsuger. Du kan således nøjes med at købe én støvsuger. Støvsugeren passer til alle gulvbelægninger, hvorfor du kan støvsuge både trægulve, tæpper, fliser og meget mere.

Håndstøvsugeren kommer med en stærk og pålidelig NiMH batteripakke, som udmærker sig med en lang levetid. Du er sikret maksimal fleksibilitet med denne håndstøvsuger, hvor du nemt kan støvsuge både ved siden af og under møbler. Det kan lade sig gøre, da der medfølger et særdeles fleksibelt mundstykke.

Nem tømning af støvbeholder, simpel betjening og et kompakt design er også nogle af de fordele, som fortjener at blive nævnt. Bosch yder traditionen tro 100 dages tilfredshedsgaranti, så du kan føle dig helt tryg ved at købe denne håndstøvsuger.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 20,4 V
 • Køretid: 44 minutter
 • Opladningstid: 16 timer
 • Vægt: 3 kg.


Dyson Digital Slim håndstøvsuger

Dyson Digital Slim håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 2395 kr. Se produkt

Dyson Digital er en nyhed på det internationale marked for rengøringsmaskiner, så hvis du ikke har fundet din ideelle håndstøvsuger, så skal du give denne model en chance. Dyson producerer stort set alle tænkelige rengøringsmaskiner – bl.a. håndstøvsugere.

Dyson Digital er glimrende til at rengøre både gulve, lofter og alt derimellem. Du kan hurtigt og effektivt komme støv og snavs til livs med denne håndstøvsuger, som kan det hele og lidt mere til.

Du får en effektiv håndstøvsuger, som bliver leveret med et bredt motoriseret mundstykke og et vaskbart forfilter. Håndstøvsugeren har en udløser, som er med til at øge driftstiden. Hvad enten du skal bruge din håndstøvsuger til pletvis rengøring, rengøring af krævende steder eller hovedrengøring, så vil du kunne stille dig tilfreds med Dyson Digital.

Du får selvfølgelig en smart holder med i købet, som du skal bruge, når du skal opbevare og oplade din støvsuger. Håndstøvsugeren har en brugstid på omkring 17 minutter og en opladningstid på omkring 3,5 timer. Brugstiden er ikke imponerende, men det er til gengæld en fordel, at du hurtigt kan lade batteriet op.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 21,6 V
 • Køretid: 17 minutter
 • Opladningstid: 3,5 timer
 • Vægt: 2,1 kg.

Electrolux ZB2951 2-i-1 håndstøvsuger

Electrolux ZB2951 2-i-1 håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 1099 kr. Se produkt

Electrolux ZB2951 2-i-1 er endnu en 2-i-1 støvsuger, som fungerer som både stangstøvsuger og håndstøvsuger. Ønsker du at finde den bedste håndstøvsuger i den lave prisklasse, så er denne model et meget fint bud.

Det er let som en leg at rengøre køkkenbordet, bilen og møblerne med denne håndstøvsuger, hvor det ergonomiske design, 180 graders manøvredygtighed og den ledningsfrie funktion er noget af det, du skal lægge ekstra meget mærke til. Der er også opladningsindikator, så du får altid besked, når der er behov for at oplade batteriet.

Electrolux ZB2951 2-i-1 er på alle måder en fleksibel og brugervenlig håndstøvsuger, som kan rengøre langt de fleste overflader uden problemer. Håndstøvsugeren er udstyret med et kraftigt batteri, hvilket er med til at sikre en fornuftig brugstid. Håndstøvsugeren har desuden et moderne design, hvorfor den tåler at stå fremme i hjemmet.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 10,8 V
 • Køretid: 18 minutter
 • Opladningstid: 4 timer
 • Vægt: 2,15 kg.

Bosch BBH52550 Athlet håndstøvsuger

Bosch BBH52550 Athlet håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 1745 kr. Se produkt

Bosch BBH52550 Athlet er en af tidens mest populære håndstøvsugere, som fortsat står i høj kurs på det danske marked. Der findes rigtigt mange fine håndstøvsugere, men det er de færreste modeller, som kan hamle op med denne model.

Bosch BBH52550 Athlet er en poseløs støvsuger, som byder på en middelmådig brugstid på 30 minutter og en opladningstid på 3-6 timer. Du vil altid være sikret et grundigt rengøringsresultat med denne håndstøvsuger, som klarer opgaven lige så godt som en almindelig støvsuger.

Modellen kommer også med Sensor Control og LongLife motor, som er nogle af de vigtigste højdepunkter. LED lampen indikerer nødvendig rengøring af filtret, så du ikke behøver at holde øje med filtret løbende.

Du har desuden mulighed for at købe det komplette tilbehørssæt, hvor der medfølger både møbelmundstykke, fugemundstykke, justerbar strop og fleksibel slange.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 25,2 V
 • Køretid: 30 minutter
 • Opladningstid: 3 / 6 timer (80 / 100 %)
 • Vægt: 3 kg.

Electrolux ZB5112E håndstøvsuger

Electrolux ZB5112E håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 560 kr. Se produkt

Electrolux ZB5112E er en mindre håndstøvsuger, som vil være yderst praktisk i nogle situationer og mindre praktisk i andre situationer. Håndstøvsugerens støvbeholder har en mindre volumen, hvorfor modellen ikke er egnet til hovedrengøring af private hjem.

Denne håndstøvsuger er særligt egnet til rengøring af bilen, campingvognen og båden, hvor det er praktisk at bruge en mindre håndstøvsuger. Du kan også bruge håndstøvsugeren i sofaen eller i sengen, hvis du har spildt brødkrummer e.l. i dine møbler.

Electrolux ZB5112E er mere effektiv og ergonomisk end hidtil, så du er mere eller mindre sikret en god handel, hvis du vælger denne model. Der medfølger en stander til opbevaring, som også kan vægmonteres, ligesom der medfølger børste og fugemundstykke.

Den sorte håndstøvsuger bliver af brugerne også rost for sit innovative filtreringssystem, hjul til overfladebeskyttelse og praktisk opladningsindikator. Denne håndstøvsuger kan dække de basale behov for nem og hurtig støvsugning af mindre områder, men den vil ikke kunne erstatte en almindelig støvsuger.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 12 V
 • Køretid: 14 minutter
 • Opladningstid: 12-16 timer

Nilfisk Handy 2in1 håndstøvsuger

Nilfisk Handy 2in1 håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 1639 kr. Se produkt

Nilfisk Handy 2in1 kan meget vel gå hen og blive din nye bedste ven, hvis du sætter pris på at kunne rengøre dit hjem hurtigt og effektivt. Det er i hvert fald en moderne model, som klarer enhver rengøringsopgave uden unødigt postyr.

Du får to maskiner i én, da der er mulighed for at frigøre den håndholdte enhed, så du kan bruge den på bordet eller i køkkenskuffen. Der er både turbobørste og sug i ét, hvilket gør det nemt at opfange både krummer og hår fra diverse overflader.

Nilfisk Handy 2in1 er spækket med værdifulde features, hvor håndtag med blødt greb, vaskbart filter, foldbart håndtag og lav vægt er nogle af de vigtigste features. Producenten anbefaler, at du løbende renser børstevalsen for at sikre maksimal køretid og levetid.

Det er nemt at manøvre denne håndstøvsuger, hvorfor enhver person vil kunne støvsuge i hjemmet – både voksne og børn. Du kan med garanti finde plads til håndstøvsugeren i dit hjem, da den ikke optager særligt meget plads.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 14,4 V
 • Køretid: 18 minutter
 • Opladningstid: 4 timer
 • Vægt: 2,7 kg.

Dyson V6 Animalpro + håndstøvsuger

Dyson V6 Animalpro + håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 2915 kr. Se produkt

Dyson V6 Animalpro + er den ultimative håndstøvsuger til hjemmet med kæledyr. Det er nemlig let at fjerne hår og genstridigt snavs fra kæledyr med denne model. Du er selvfølgelig også velkommen til at købe denne håndstøvsuger, selvom du ikke har kæledyr i hjemmet.

Dyson V6 Animalpro + gør sig positivt bemærket med effektiv sugekraft og ekstra tilbehør til vanskelige rengøringsopgaver. Endvidere kommer håndstøvsugeren med et ekstra bredt mundstykke, som rengører alle gulvtyper.

Der er en udløser til at øge driftstiden og trykknap til valg af effekt, som du skal benytte dig af, når du skal støvsuge hjemmet, bilen eller campingvognen. Det tager ikke mange sekunder at konvertere den ledningsfrie støvsuger til en håndholdt udgave.

Du bliver rådet til at placere din håndstøvsuger i den medfølgende opbevarings- og opladerstation, hvor der også er plads til tilbehør. Du skal placere din støvsuger i stationen, hvis du vil være sikker på, at din støvsuger altid er klar til brug.

Dyson V6 Animalpro + er ikke helt billig, men der er ikke noget at sige til prisen, hvis man sætter sig ind i, hvor avanceret og praktisk denne håndstøvsuger i virkeligheden er.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 21,6 V
 • Køretid: 20 minutter
 • Opladningstid: 3,5 timer
 • Vægt: 2,1 kg.


Volta UB1412 håndstøvsuger

Volta UB1412 håndstøvsuger
Forhandler Pris Information
Wupti 227 kr. Se produkt

Volta UB1412 er en meget billig håndstøvsuger, hvorfor den langt fra er lige så funktionel og avanceret som nogle af de øvrige håndstøvsugere. Du kan måske alligevel få glæde af støvsugeren, hvis du ikke er så kræsen, når det kommer til valg af rengøringsmaskiner.

Volta UB1412 er en kompakt håndstøvsuger, som kun fylder minimalt i skabet, hvilket vil være fordelagtigt for dig, som ikke har særligt meget opbevaringsplads i dit hjem. Du kan bruge håndstøvsugeren til spontane rengøringsopgaver, hvis du er kommet til at gå med beskidte sko indenfor eller har smuldret kiks i sofaen.

Det tager ingen tid at tømme den poseløse beholder, som kun skal tømmes en gang i mellem. Håndstøvsugeren kommer med støvfilter og NiMH batteri. Støjniveauet er relativt lavt, hvorfor du ikke risikerer at genere andre personer i husstanden.

Volta UB1412 halter lidt bagefter, når man kigger på sugeevnen og brugstiden, som ikke nødvendigvis vil opfylde dine behov. Det er dog begrænset, hvor høje forventninger man kan have til en håndstøvsuger, som ikke koster mere, end det er tilfældet.

De vigtigste specifikationer:

 • Batteri: 3,6 V
 • Køretid: 9 minutter
 • Opladningstid: 16 timer

Sådan vælger du den helt rigtige håndstøvsuger

Hvis man for første gang skal ud og investere i en håndstøvsuger, kan det være enormt svært at vide, hvad man skal gå efter. Nedenfor vil du blive præsenteret for de faktorer, som vi anbefaler dig at være mest opmærksom på. De nævnte faktorer er netop dem, vi har prioriteret højest i denne håndstøvsuger test.

Batteritid

Såfremt du køber en batteridrevent håndstøvsuger, så er det meget vigtigt at være opmærksom på batteritiden. I vores håndstøvsuger test fandt vi hurtigt ud af, at batteritiden kan variere meget fra støvsuger til støvsuger. Den laveste køretid var 10 minutter, mens den højeste var 50 minutter. Vil du undgå at oplade eller skifte batterier på din støvsuger hele tiden, vil det være relevant at købe en håndstøvsuger med lang køretid. Har man et mindre hjem, vil man oftest kunne klare sig med en mindre håndstøvsuger. Modsat vil en støvsuger med lang køretid være nødvendigt i et stort hjem, hvor 10 minutters køretid sjældent vil være tilstrækkeligt. Bruger man sin håndstøvsuger jævnligt, vil en lang batteritid ligeledes være yderst fordelagtigt.

Opladningstid

Udover at være opmærksom på batteritiden er det naturligvis også en god idé at lægge mærke til opladningstiden. Hvis man kun bruger sin støvsuger en gang i mellem gør det ikke så meget, at opladningstiden er lang. Modsat vil det blive et problem, at opladningstiden er lang, hvis man bruger sin håndstøvsuger dagligt. I den anledning kan man overveje at købe en genopladelig støvsuger, som stort set altid er klar, når man skal bruge den.

Kapacitet

Uanset hvilke behov man har, bør man købe en håndstøvsuger med en tilpas stor kapacitet. Kapaciteten afgør helt kort og godt, hvor meget støv og snavs der kan være i maskinen, før den skal tømmes. Man kan også overveje, hvorvidt man vil have en håndstøvsuger med pose eller beholder. Når du skal vurdere kapaciteten, bør du sammenligne med andre modeller, ligesom vi har gjort i denne håndstøvsuger test.

Opbevaring

Når du skal købe en håndstøvsuger, bør du også tænke over, hvor meget den fylder i forhold til opbevaring. Det kan i den anledning være anbefalelsesværdig at købe en sammenfoldelig støvsuger, som fylder minimalt. Som du er blevet præsenteret for i vores nye håndstøvsuger test, er der støvsugere med selvstående design og mulighed for vægmontering.

Styrke

Derudover bør du prioritere styrke højt i dit valg af støvsuger. Styrken eller sugeevnen kommer til udtryk i watt, som altid er oplyst for støvsugere

Skaft

Når du skal købe en håndstøvsuger, skal du beslutte dig for, om du ønsker at købe en støvsuger med eller uden skaft. Der er fordele og ulemper ved begge modeller, som vi vil præsentere dig for nedenfor.

Håndstøvsuger med skaft

Langt størstedelen af håndstøvsugerne på det danske marked er udstyret med skaft. En håndstøvsuger med skaft kan ofte bruges som erstatning for en traditionel støvsuger, hvilket er blevet mere og mere almindeligt. Om en håndstøvsuger med skaft kan erstatte din traditionelle støvsuger afhænger i høj grad af størrelsen på dit hjem. I den forbindelse kan man naturligvis også overveje at købe en robotstøvsuger. En robotstøvsuger vil kunne gøre hverdagen meget nemmere for personer med større hustande, ligesom en håndstøvsuger med skaft kan. Denne type håndstøvsuger er typisk større end modellerne uden skaft og har ikke mindst en meget længere batteritid. Køretiden ligger typisk på 25-35 minutter, men der er også støvsugere, som kan arbejde i op til 50-60 minutter på en opladning. Hvis du har læst resultatet af vores håndstøvsuger test, vil du vide, at f.eks. Electrolux ZB5011 har en fremragende batteritid på 50 minutter. Den eneste ulempe ved denne type støvsugere er, at de generelt tager lang tid at lade op. Dog kan du eliminere det problem ved at købe en håndstøvsuger med udtagelige batterier.

Håndstøvsuger uden skaft

Håndstøvsugere uden skaft er også kendt som håndholdte støvsugere, som ligeledes har sine fordele. Denne type støvsugere har en forholdsvis lav batteritid på 10-15 minutter. En håndstøvsuger uden skaft vil kunne klare de mindste rengøringsopgaver, men vil ikke være praktisk til større opgaver pga. den lave køretid. Dog er det en fordel, at denne type støvsuger fylder minimalt i skabet, har en lav opladningstid og brugervenligheden er høj.

Læs også: Politiken.dk – Politikens test af håndstøvsugere

2 KOMMENTARER

 1. Hej Bente,

  Tillykke med din nye Electrolux håndstøvsuger – Jeg håber, at du bliver glad for den.

  Der er tale om en ledningsfri støvsuger, som ikke behøves at være forbundet med strøm hele tiden. Dog skal du være opmærksom på, at støvsugeren har en anslået batterilevetid på 14 minutter uden brug af ledning. Forventer du at støvsuge i mere end 14 minutter ad gangen, vil det derfor være en god idé at have kontakten tændt. Det vil typisk tage omkring 4 timer at lade batteriet helt op. Støvsugeren er udstyret med et robust lithium-batteri, som har en god holdbarhed og ikke forringes med tiden.

 2. Skal et batteri være tilsluttet strøm hele tiden, altså skal kontakten altid være tændt, for at sikre batteriets holdbarhed længst muligt. Jeg er blevet den heldige ejer af en Elektrolux støvsuger med et 14,4 v batteri.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here