Test-oversigt – De bedste barnevogne på markedet

Annoncer

Selv om artikkelen har et redaksjonelt fokus, inneholder den sponsede elementer slik som reklamelenker, og derfor må produktomtalene betraktes som annonser.

0

This pram test is our third test here on the website, where you are first and foremost presented with the best prams at sharp prices.In addition, we have prepared a complete guide on what to be aware of when buying a pram. We also come up with a lot of good tips, so you have better conditions for choosing the right pram. Last but not least, it is an advantage to know about the rights that the Purchase Act gives you as a consumer.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Testguro er vores fornemmeste opgave at præsentere dig for de bedste produkter. Vores Product Research team analyserer markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere til artiklen. Vi har partnerskaber med hundredvis af små som store webshops, og selvom disse partnerskaber kan influere udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle og subjektive vurdering af produktet.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Alt dette holder vi op imod produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere som en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Trille Barnevogn Dream Light

Trille Barnevogn Dream Light
Forhandler Pris Information
Pixizoo 5999 kr. Se produkt

Modellen hedder “Dream Light”. TRILLE blev grundlagt i 1999 og er i dag en af de førende mærker indenfor barnevogne.

Barnevognen har en meget kompakt størrelse, som gør den praktisk i de fleste situationer. Den er desuden utrolig nem at klappe sammen, så den fylder så lidt som muligt. Det er altså en barnevogn, man sagtens kan tage med på ferie i udlandet eller weekendtur i sommerhus.

Det er en barnevogn, som er god til en gåtur i byen, en tur til supermarkedet eller en helt tredje ting. Derudover vejer den kun omkring 12,3 kg., hvilket gør den nem at transportere ind i bilen eller bussen.

Yderstoffet er henvendt til det danske klima, hvor der er meget regn og blæst. Det er nemlig vind- og vandtæt, hvilket vi gav mange pluspoint i vores barnevogn test. Vi vil også rose barnevognen for at have kaleche (udluftning) på sidedelen, som er praktisk på sommerdage med høje temperaturer.

Den er udstyret med fire luftdæk, som er praktiske til langt de fleste former for vejbelægning. Såfremt man bevæger sig i områder med sten og grus, vil det være bedre med nogle punkterfri dæk. De to forhjul er drejelige, hvilket gør at man kommer bedre rundt om gadehjørnet.

TRILLE er tidligere blevet kåret som testvinder i Råd & Rön, samtidig med at den er blevet anbefalet af forskellige testcentre i både Danmark og udlandet

Som du kan se under selve liggedelen er der en stor- og rummelig plads til bagageopbevaring, hvor der er plads til lidt af hvert. Der er derfor rigtig god at have med på indkøb, hvor der både kan være plads til mælk, smør, rugbrød, og hvad man ellers skulle have brug for.

Den har et liggemål på hele 97 cm., så dit barn altid ligger godt og trygt i barnevognen.

Yderligere info fra denne barnevogn test:

Stel: Aluminium (letvægt)

Justerbar håndtag: Ja


Trille Barnevogn X-Trem inkl. lift og pusletaske

Trille Barnevogn X-Trem inkl. lift og pusletaske
Forhandler Pris Information
Pixizoo 5999 kr. Se produkt

TRILLE X-Trem er en flot og praktisk barnevogn, som byder på en masse fine funktioner og tilbehør. Du kan blive den heldige indehaver af denne barnevogn, hvis du ønsker at give dit barn en god og tryg barndom.

Barnevognen er sikker og nem at betjene, så du kan trygt rulle ud i verden med dit barn. TRILLE X-Trem er naturligvis en kvalitetsvogn med et ekstra stort liggemål og værdifuldt tilbehør. Der medfølger både lift og pusletaske, så du ikke er tvunget til at købe det som tilbehør.

Det er nemt at klappe barnevognen sammen, så den kan tages med i bilen i forbindelse med en sommerhustur, udlandsrejse eller noget helt tredje. Barnevognen er godt polstret og er i øvrigt godt isoleret, så dit barn altid vil være optimalt beskyttet mod vind og vejr.

Denne populære barnevogn er udstyret med reflekser, så bilister og cyklister ikke vil overse barnevognen, når mørket falder på. Det indvendige betræk er aftageligt og vaskbart, hvilket er en stor fordel, da det helst skal vaskes fra tid til anden.

Barnevognen bliver leveret med 14 tommer gummihjul med luft og dobbelt kugleleje. Der er desuden mulighed for at tilkøbe punkterfri hjul, hvis du ønsker det. Barnevognen byder også på effektive bremser og ergonomisk styr med læder. TRILLE X-Trem er fremstillet på en dansk fabrik og lever naturligvis op til de europæiske sikkerhedskrav.

Yderligere info fra denne barnevogn test: 

Vægt / stel: 7,4 kg.

Vægt / barnevognskasse: 8 kg.

Anbefalet alder: 0-3+ år


Sådan finder du den rette barnevogn

I følgende afsnit vil du blive guidet til at vælge den rette barnevogn. Inden man overhovedet begynder at kigge på forskellige muligheder, skal man først have gjort nogle overvejelser. Her er  de ting, man skal være opmærksomme på ved køb af en ny barnevogn:

Størrelse + vægt: Først og fremmest skal man overveje størrelsen på barnevognen, hvilket i sig selv kan være en stor udfordring. Du bør tænke over, hvor mange år barnet skal kunne ligge i barnevognen. Har man en forventning, om at barnet skal sove i barnevogn i to-tre år, så bør man gå efter barnevogn med store liggemål. I dette tilfælde vil det være relevant at kigge på barnevogne med et liggemål på 95-98 cm. Køber du en voksipose (en slags sovepose) til barnevognen, så bør du sikre dig, at den ikke er for stor i forhold til barnevognen. Man løber i en risiko ved at købe en barnevogn med et lille liggemål, da barnet risikerer at vokse ud af den. Som udgangspunkt bør man sikre sig, at barnet kan bruge barnevognen indtil 3-årsalderen. Man skal også tænke over størrelsen, i forhold til om barnevognen kan transporteres i bilen ved behov. Har du læst den store barnevogn test længere, så har du nok opdaget, at vi går meget op i komfort.

Igen er det en fordel, hvis barnevognen ikke er alt for tung, hvis man f.eks. har behov for at transportere dem op på af trapperne i en lejlighedsblok.

Kvalitet: Da vi lavede vores barnevogn test, lagde vi stor vægt på kvaliteten, som er et af de mest afgørende kriterier. Det er vigtigt, at barnevognen både kan tåle regn og blæst, samtidig med at den skal være isoleret mod kulde. I denne situation skal man både have fokus på stel og øvrige materialer, som helst skal være stabile og holde til lidt af hvert. Vi anbefaler aluminiumsstel, som ikke ruster og desuden er meget slidstærkt. Skal man have en barnevogn med aluminiumsstel vil det kunne mærkes på prisen, men det vil oftest være en god investering. Det er især vigtig, at man fokuserer på kvaliteten, hvis man ønsker at barnevognen skal bruges af flere børn i fremtiden.

Det kan derved være en god investering på lang sigt at investere i en lidt dyrere (og bedre) barnevogn, som kan bruges til flere børn. Det handler i høj grad også om, hvor tit barnevognen vil blive benyttet. Er du typen, der planlægger at gå lange ture dagligt, så er det vigtig, at kvaliteten er i orden. Vil du derimod bare bruge barnevognen til lejlighedsbrug, så er kvaliteten ikke lige så afgørende. Hvis man ikke er så teknisk anlagt, kan det være svært at se, om en barnevogn er i god- eller dårlig kvalitet på forhånd. Mit bedste råd er, at man går efter kendte mærkevarer, som man ved har fokus på kvalitet.

Sikkerhed: Man skal ligesom mange andre produkter være opmærksom på sikkerhed, som i sidste ende handler om dit barns sikkerhed. De fleste tænker, hvor meget der kan gå galt ved at rulle i gennem gaden med en barnevogn. Umiddelbart skulle det være ganske ufarligt, men barnet kan komme slemt til skade, hvis sikkerheden ikke er i orden. Med henblik på sikkerhed er det især vigtigt, at bremserne er i orden. Der er blevet testet en masse  barnevogne af forskellige testcentre, som tildeler produkterne forskellige mærker, hvis de bliver godkendt. I vores barnevogn test har vi kigget efter mærker som DVN (Dansk Varefakta Nævn) og TüV (Tysk testcenter). Man kan også gøre nogen ting selv for at øge sikkerheden. Det gælder i de fleste tilfælde om at følge brugsanvisning, hvor der står nogle vejledende oplysninger. Det er f.eks. vigtigt regelmæssigt, at tjekke om bl.a. bremser og hjul virker som de skal.

Dæk: Man vil hurtig komme til at fortryde, hvis man vælger at købe en billig barnevogn med dårlige hjul. Det er ikke så sjovt at bruge tid og penge på at lappe dækkene på barnevognen, fordi den for 5. gang er punkteret. Hvis du gerne vil undgå det, bør du uden tvivl gå efter punkterfri dæk, som man bl.a. kender fra cykler.

Bremser: Sørg altid for at vælge en barnevogn, hvor bremserne er effektive og nemme at betjene. Det vil ikke være sjovt, hvis barnevognen lige pludselig triller ud på en vej, fordi bremserne ikke virker korrekt.

Bagageplads: Det er meget almindeligt, at de moderne barnevogn har plads til bagageopbevaring. Det er praktisk, hvis I skal en tur forbi det lokale supermarked efter en gåtur i naturen. Det er forskelligt hvor meget bagageplads, der er fra barnevogn til barnevogn. Det er endnu en ting, som vi kiggede på i denne barnevogn test, hvor vi mener bagageopbevaring kan være praktisk i mange situationer.

Det skal du vide om købeloven

Det kan være en god idé at sætte sig ind i købeloven, når man skal købe en barnevogn. Her er nogle af de ting, der er vigtigst at huske:

 1. Fortrydelsesret i webshop – Når du handler på nettet, har du altid 14 dages returret. Denne returret kan du frit benytte dig af, hvis barnevognen ikke er den rigtige størrelse eller den forkerte farve. Du har i den situation enten mulighed for at bytte barnevognen til en anden, eller du kan vælge at få pengene retur. Webshoppen har dog ikke pligt til at betale for fragtomkostningerne, som du selv står for. Det er endnu en god grund til at vælge den rette barnevogn første gang, så man slipper for alt besværet med at sende retur. I vores barnevogn test har vi i høj grad fokuseret på at henvise til online forhandlere, hvor man har 14 dages returret.
 2. Fortrydelsesret i butik – Som udgangspunkt kan du ikke forvente, at du kan få pengene tilbage. Det er helt op til den enkelte butik, om de tilbyder pengene retur eller ej. Såfremt man er i tvivl, om man har valgt den rette barnevogn, så bør man undersøge butikkens politikker for returnering.
 3. Reklamationsret – Når det gælder barnevogn har du ligesom alle andre produkter 2 års reklamationsret, hvis du f.eks. oplever problemer med bremser eller hjul.

Kilde:

Giv din mening om vores barnevogn test til kende i kommentarfeltet nedenfor:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here