Cykelanhænger test-guide – De 3 bedste cykeltrailere ifølge anmeldelser og eksperter

Artiklen er en annonce, da den er sponsoreret af vores partnere.

0

A bicycle trailer can be used for many different purposes. However, it is most common to use a bicycle trailer to transport goods in connection with a shopping trip or the children, which must be picked up at the day care institutions. You can thus call the bicycle trailer the bicycle’s answer to a luggage compartment. In this bike trailer test, however, we have chosen to focus on bike trailers for children to narrow down the topic.
Bicycle trailers for children are also known as children’s trailers, which is quite a practical solution for parents. The primary purpose of the test is to find the absolute best bike trailer on the market. In addition, we have selected two alternatives that you can also include in your considerations. The test is based on selected trailers, all of which can be purchased on the Danish market.

Winther Dolphin

Test af Winther Dolphin

Vi har haft fornøjelsen af at teste denne sorte cykelanhænger fra Winther. Der er tale om modellen Dolphin XL, som vi har kåret som den bedste cykelanhænger på markedet på baggrund af en lang række kriterier. Denne cykelanhænger er henvendt til de forældre, som ønsker en anhænger med ekstra højde.

Kan bruges som cykeltrailer og klapvogn

Winther Dolphin fra sidenHovedhøjden på denne XL cykelanhænger er 76 cm., hvilket giver mere plads til dit barn i kabinen. Selvom anhængeren har en rummelig kabine, så er det faktisk en af de smalleste anhængere i sin klasse. Der er dog en række markante fordele ved at have en smal kabine. Først og fremmest er det nemmere og mere sikkert at cykle med en smal cykelanhænger. Det er især en fordel, hvis man cykler på smalle cykelstier. Såfremt du bruger vognen som joggevogn og promenade vogn, er den smalle bredde ligeledes en stor fordel, da den er nem at transportere i f.eks. elevatoren. Det er altså en cykelanhænger, som kan bruges til flere forskellige formål, hvor den med fordel kan anvendes som klapvogn. Hvis du vil bruge den som klapvogn, skal du blot montere forhjul og skubbebøjle.

Praktiske refleksstriber

Som du måske lige kan antyde på produktbilledet, så er denne cykelanhænger udstyret med refleksstriber på alle sider. Det er med til at give øget sikkerhed i trafikken, hvilket man ikke må gå på kompromis med. Bagklappen på anhængeren er forsynet med gule refleksstriber, hvilket gør at anhængeren både kan ses i dagslys og i mørke. I forhold til sikkerhed er det ligeledes en fordel, at vognen er udstyret med skulderseler, så dine børn sidder trygt og godt.

Plads til 2 børn + varer

Winther Dolphin - Opbevaring af varerHer får du en flot cykelanhænger i god kvalitet, som passer til to små børn. Det er en prisbelønnet anhænger, hvor optimal sikkerhed og komfort har været topprioritet i forhold til udvikling. Selvom det ikke er den største cykelanhænger, så er der både god sidde- og benplads til glæde for dine børn. Takket være den faste bund i stødafvisende design, vil du opnå maksimal beskyttelse af dine børn under kørsel. Har du et par trætte børn med i cykelanhængeren, kan du med fordel justere ryglænet ned til liggestilling, så dine børn ligger så godt som muligt.

En af grundene til, at vi har kåret Dolphin XL som den bedste cykelanhænger er bl.a. fordi, at den har plads til både børn og varer. Bag sæderne er der nemlig plads til indkøbsvarer og diverse bagagerum. Her er der et 60 liters bagagerum til rådighed, hvor der er plads til mange varer.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimal last: 45 kg.
 • Tilbehør: Winther trækstang

Se cykelanhængeren i aktion


Velomann cykelanhænger

Test af Velomann cykelanhænger

Ønsker man en billig cykelanhænger med god komfort og sikkerhed, så vil denne Velomann anhænger være oplagt. Denne anhænger er den billigste i vores cykelanhænger test, men på trods af det har den gjort det bedre end mange af de øvrige modeller i testen. Denne anhænger kan bruges til 3 formål, som er henholdsvis transport af børn, jogging og transport af bagage / varer.

Prisen i bund – kvaliteten i top

Når man køber en billig cykelanhænger, skal man som udgangspunkt ikke forvente, at kvaliteten er særlig høj. Derfor blev vi meget imponeret over denne Velomann anhænger i vores test. Cykelanhængeren er godkendt efter EN 1888 og EN 15918 standard, hvilket i sig selv er et kvalitetsstempel. Denne børnetrailer bærer tydeligt præg af, at der er blevet anvendt materialer i høj kvalitet. Ved udviklingen er der ligeledes arbejdet på at sikre børnene den højeste sikkerhed. Cykelanhængeren vil være synlig både morgen, middag, aften og nat takket være henholdsvis reflekser og et sikkerhedsvimpel. Det er med til at nedsætte risikoen for kollision, da andre cyklister og billister vil få øje på dig i trafikken. Stellet på anhængeren er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at optimere levetiden. Brugsperioden kan være op til mange år, da du ikke vil opleve rust på de bærende dele.

Rummelig kabine med plads til to børn

Kabinen har plads til to mindre børn, som må have en samlet vægt på maksimum 35 kg. Cykelanhængeren er desuden kun henvendt til med børn, som har en højde på under 105 cm. Bagagerummet på kabinen kan lynes op, så den er regntæt. Selve seglet er ligeledes regntæt, ligesom der er et insektnet, som man kan vælge at bruge. Kigger man på bunden, ser man en solid bund, som er sikret med aluminiumsbøjler på tværs af bunden. Producenten har valgt at bruge aluminiumsbøjler for at gøre det lettere for børn at komme ind og ud af kabinen.

Fleksibel cykelanhænger med 3 funktioner

Ligesom vores bedst i test har denne Velomann cykelanhænger også 3 funktioner. Det tager ganske kort tid at omstille den fra cykelhænger til klapvogn. Når du køber denne anhænger, får du en guide med i pakken, så du nemt og hurtigt kan montere de forskellige dele. De fastgjorte hjul anvender et kliksystem, som gør det ualmindeligt nemt at montere og afmontere ved behov. En af fordelene ved det er bl.a., at cykelanhængeren er utrolig nem at tage med sig på farten.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 12,88 kg.
 • Maksimal last: 35 kg.
 • Siddehøjde: 63 cm.
 • Indvendig bredde: 57 cm.
 • Indstillingshøjde på håndtag: 95-110 cm.

Thule Coaster XT

Test af Thule Coaster XT

I vores cykelanhænger test fik vi ligeledes mulighed for at teste denne populære anhænger fra Thule. Vi havde på forhånd store forventninger til denne Thule cykelanhænger, da den tidligere er blevet kåret som bedst i test i utallige forbrugstests.

I modsætning til mange af de andre anhængere i vores cykelanhænger test er der kun plads til ét barn i denne vogn. Sammenligner man med andre anhængere med plads til et barn, har anhængeren dog en høj lasteevne på 45 kg. Vognen er fremstillet i aerodynamisk design, hvilket gør det til en meget sporty model.

Som forventet opfylder vognen naturligvis alle sikkerhedsstander, og det er tydeligt, at der ikke er gået på kompromis med sikkerheden. Kabinen er fremstillet i anodiseret aluminium, hvilket gør kabinen meget stabil. Der er både justerbart ophæng og 5-punktssikkerhedsstille til børn, som sikrer dit barn en sikker og behagelig tur.

Der er vinduesudluftning, hvilket kan være ganske gavnligt, hvis man vil regulere temperaturen på varme sommerdage. Der er desuden et seperat lastrum, hvor der er plads til mange varer og bagage.

De vigtigste specifikationer

 • Vægt: 12 kg.
 • Maksimal last: 45 kg.
 • Siddehøjde: 60 cm.
 • Skulderbredde: 58,4 cm.
 • Mål – Sammenfoldet tilstand: 94 x 77 x 28 cm. (længde x bredde x højde)

Winther Dolphin NE rød

Test af Winther Dolphin NE rød

Winther Dolphin NE er en danskproduceret cykelanhænger, hvorfor der fra forbrugernes side stilles høje krav til både kvalitet og sikkerhed. Det er vel at bemærke krav, som med garanti vil blive indfriet ved køb af denne fine cykelanhænger fra Winther.

Rummelig og sikker cykelanhænger med skulderseler

Winther Dolphin NE har fundet vej til mange danske cykelskure, men på trods af den voldsomme efterspørgsel kan du stadig nå at sikre dig et eksemplar. Cykelanhængeren byder på enestående sikkerhed takket være den opsigtsvækkende bagklap, det justerbare ryglæn og de praktiske skulderseler. Du kan dermed trygt cykle med dine børn.

Cykelanhængeren er så rummelig, at der rent faktisk er plads til to børn. Der er desuden plads til både dagligvarer og diverse bagage i det 60 liter store bagagerum, som er placeret bag sæderne. Den prisbelønnende cykelanhænger leveres komplet med næsehjul, kobling og adapter. Det er desuden vigtigt at nævne, at cykelanhængeren kan monteres med et forhjul og skubbebøjle, så den kan fungere som baby jogger, løbevogn eller promenadevogn.

Forhandleren anbefaler, at du opbevarer cykelanhængeren i et tørt rum, når du ikke bruger den. Du bør i øvrigt undgå at klappe vognen sammen, når den er våd for at undgå svamp. Den fornuftige forælder sørger selvfølgelig også for at kontrollere dæktrykket jævnligt, da det ideelle dæktryk har afgørende betydning i forhold til både komfort og sikkerhed.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimal lasteevne: 45 kg.
 • Siddehøjde: 70 cm.

Yepp Solo - Orange

Test af Yepp Solo - Orange

Yepp Solo er en fleksibel vogn, fordi den kan bruges som både cykelanhænger og gåvogn. Der er dermed tale om en 2-i-1 løsning, som kan købes til en fornuftig pris. Det er nu blevet tid til en lidt nærmere introduktion.

Mindre cykelanhænger med parkeringsbremse og bløde skulderremme

Yepp Solo er en mindre cykelanhænger, hvor der kun er plads til ét barn, men det har du måske allerede regnet ud, hvis du har funderet lidt over produktnavnet. Cykelanhængeren er tilegnet børn i aldersgruppen 1-6 år med en maksimal vægt på 18 kg. Det er ualmindeligt nemt at skifte fra cykelanhænger til gåvogn – og omvendt.

Cykelanhængeren skal også have ros for at være udviklet med justerbar skubbebøjle, bløde skulderremme, aftagelige hjul, sikkerhedsflag og stor justerbar hovedpude. Den velfungerende parkeringsbremse og det praktiske insektnet fortjener naturligvis også at blive fremhævet.

Yepp Solo er fremstillet af robuste og holdbare materialer, så det er ikke naivt at forvente, at den kan bruges i adskillige år. Du bør i monteringsfasen følge brugsanvisningen, da det er meget vigtigt, at cykelanhængeren bliver monteret korrekt.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimal lasteevne: 18 kg. (plus 6 kg. bagage)
 • Siddehøjde: 55 cm.

Velomann Blue Bird cykelanhænger

Test af Velomann Blue Bird cykelanhænger

Velomann Blue Bird skiller sig ud fra de øvrige cykelanhængere grundet sit lidt specielle design. Det er dog en fordel at købe en funky cykelanhænger, da den næppe vil blive overset i trafikken.

Sammenklappelig cykelanhænger med reflekser og praktisk bagagerum

Velomann Blue Bird er en sammenklappelig cykelanhænger, som nemt og hurtigt kan klappes sammen, når den ikke bruges. Den sammenklappelige funktion vil især komme dig til fordel, når du skal i sommerhus eller ud og rejse med dine børn. Den maksimale lasteevne er 35 kg., så der er plads til ét stort barn eller to små børn samt en smule bagage.

Cykelanhængeren er udstyret med et praktisk segl, som holder både vand og insekter væk hele året rundt. Producenten har endvidere haft held med at udvikle en cykelanhænger, hvor børnene nemt kan komme ind og ud af traileren. Der er også flere sikkerhedsmæssige detaljer bestående af både reflekser og et synligt sikkerhedsvimpel.

Velomann Blue Bird er velegnet til både transport af børn, bagage samt jogging, så der er stort set ingen grænser for, hvad du kan bruge cykelanhængeren til. Slutteligt vil vi gerne nævne, at anhængeren er simpel at vedligeholde og rengøre.

De vigtigste specifikationer

 • Maksimal lasteevne: 35 kg.
 • Siddehøjde: 64 cm.

Købsguide – Find den rette cykelanhænger

Vi kan varmt anbefale at vælge en af de modeller, vi har anbefalet i vores cykelanhænger test. Dog har du naturligvis også mulighed for at undersøge markedet yderligere, hvor vi naturligvis er behjælpelige med en købsguide. I dette afsnit vil vi gøre dig klogere på de faktorer, som du bør vægte højest i din beslutning.

Vær opmærksom på højde og bredde

Højden og bredden på anhængerkabinen bør være den første faktor, som du er opmærksom på. Du skal være helt sikker på, at der er plads til dit barn / børn, så der ikke bliver for trangt i kabinen. I den forbindelse kan det anbefales at gå ind i en lokal cykelforretning med dit barn, så I kan prøve forskellige cykelanhængere. Hvis dit barn skal bruge cykelhjelm, er det vigtigt at cykelanhængerne bliver testet, når dit barn har cykelhjelm på. Det kan godt betale sig at købe en stor cykelanhænger, som dit barn kan bruge mange år fremover. Dermed slipper du for at skulle ud og købe en ny anhænger de første mange år, såfremt dit barn vokser ud af kabinen.

Køb en cykelanhænger med bagagerum

Du kan gøre dig selv en stor tjeneste ved at købe en cykelanhænger med bagagerum. Det er klart, at siddepladsen skal være det vigtigste, men det er en fordel med et rum med plads til bagage også.

Gå efter fleksibilitet

I vores test er du blevet præsenteret for flere fleksible cykelanhængere, som kan bruges til forskellige formål. Det er f.eks. en stor fordel at købe en anhænger, som man også kan bruge som klapvogn.

Vælg en autoriseret dansk forhandler

I denne artikel henviser vi udelukkende til danske, autoriserede forhandlere. Dermed kan du sikre dig, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er overholdt. Vi kan modsat ikke anbefale at købe cykelanhængere fra udlandet, hvor der ikke nødvendigvis er de samme strenge sikkerhedskrav.

Læs også om emnet

 • Politiken.dk – Sikkerhedstest af cykelanhængere
 • Samvirke.dk – Regler for cykelanhængere
 • EFTERLAD ET SVAR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here