Højstol Test – Bedste højstole til børnene

2

Skal du forkæle dit barn med en ny højstol, så skal du selvfølgelig vælge den bedste højstol på markedet. En højstol vil nemlig være et must-have i alle danske hjem, hvor der er et mindre barn tilstede. Skal dit barn sidde trygt og godt ved spisebordet, så skal der naturligvis investeres i en højstol. Vi har netop udarbejdet denne højstol test for at belyse de bedste højstole i øjeblikket.

Vi kan allerede nu afsløre, at den bedste højstol ikke er mere end ét klik væk. Det er nemlig lykkedes TestGuro.dk at kåre en testvindende højstol, som du kan bestille fra din digitale enhed allerede i dag. Hvilken højstol der er tale om, vil du naturligvis blive introduceret for i denne artikel.

Tripp Trapp Stokke højstol

Test af Tripp Trapp Stokke højstol
Forhandler Pris Information
Pixizoo 1.449,00 DKK Se produkt

Der er ingen grund til at trække spændingen i længere tid end højst nødvendigt. Vi har nemlig netop kåret den bedste højstol, som du bliver præsenteret for her.

Da vi foretog vores højstol test erfarede vi, at der specielt var ét mærke, der gjorde sig særligt bemærket. Der er selvfølgelig tale om Tripp Trapp, som bl.a. har gjort sig bemærket med Stokke.

Flot, komfortabel og justerbar højstol i højeste kvalitet

Da vi testede denne Tripp Trapp højstol, bemærkede vi intet negativt ved denne højstol, hverken hvad angår komfort, justeringsmuligheder, design eller kvalitet. Det er en nemlig en flot højstol, der kommer i et moderne og samtidig tidløst design. Der findes rigtigt mange skønne højstole på det danske marked, men det er de færreste, der kan følge med Tripp Trapp Stokke. Det er selvfølgelig ikke het uden grund, at netop denne højstol står ved spisebordet i mange tusinde danske husstande.

Det er ganske nemt at justere denne Tripp Trapp Stokke højstol, da den kan justeres i både dybde og højde. Med andre ord kan du justere højstolen, så den passer perfekt til din baby. Såfremt justeringen er udført korrekt, så vil din baby føle sig komfortabel i højstolen. Har du denne testvindende højstol stående foran dig, vil du ikke tvivle et sekund på kvaliteten. Det står nemlig helt klart, at højstolen er fremstillet af de bedste materialer. Du kan forvente en meget lang levetid, hvilket Tripp Trapp i øvrigt garanterer med hele 7 års reklamationsret.

Tripp Trapp Stokke højstol er et sikkert hit

Skal du købe den bedste højstol, så vil du aldrig kunne gå helt galt i byen ved at købe denne Tripp Trapp Stokke højstol. Højstolen har været et hit i årevis, og det vil den højst sandsynligt fortsætte med at være i mange år endnu. I vores højstol test erfarede vi, at det hverken er den dyreste eller billigste stol. Derimod er det en højstol i mellemprisklassen, som appellerer til de fleste husstandsbudgetter.

Stolen er fremstillet af bøgetræ og har en samlet vægt på 7 kg. Det er ganske simpelt at rengøre og vedligeholde højstolen, hvilket vi også gerne vil tildele stoen pluspoint for. Du får en Z-formet højstol med en god siddekomfort og praktiske justeringsmuligheder. Såfremt du synes, at hvid er en upraktisk farve, så kan du glæde dig over, at denne højstol også findes i mange andre farver. Du kan også købe den omtalte Tripp Trapp Stokke højstol i sort, grå, pink, rød, blå og mange, mange flere farver. Du finder det komplette farvekort hos forhandleren, som vi linker til. Hos forhandleren kan du også købe alt inden for tilbehør til din Tripp Trapp højstol – f.eks. en smart og komfortabel hynde.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 79 x 49 x 46 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt: 7 kg.
 • Materiale: Bøgetræ
 • Reklamationsret: 7 år (forlænget)
 • Alder: 0-12 (justerbar)
 • Bæreevne: 85 kg.

Leander højstol

Test af Leander højstol
Forhandler Pris Information
Pixizoo 883,00 DKK Se produkt
COOP 1.099,00 DKK Se produkt
Babygear 1.495,00 DKK Se produkt
Babytorvet 1.495,00 DKK Se produkt
Unoliving 1.894,00 DKK Se produkt

Skulle vores testvindende højstol imod forventning ikke være noget for dig, så kan du også se nærmere på denne Leander højstol. I vores test havnede denne højstol på 2. pladsen, selvom der har været rigtigt mange fine alternativer. Vi erfarede dog hurtigt, at denne højstol fra Leander skilte sig ud på mange måder.

Praktisk og stabil højstol i mange flotte farver

Lyder en praktisk og stabil højstol som sød musik i dine ører, så skal du naturligvis kigge lidt nærmere på denne Leander højstol. Du / dit barn er nemlig sikret høj stabilitet og et sikkert fodfæste med denne pragtfulde højstol, som naturligvis er blevet fremstillet af nogle af de bedste materialer. Højstolen er nemlig fremstillet af bøgetræ, som efterfølgende er blevet behandlet med vandbaseret lak. Således har det været muligt at skåne både barn og miljø, hvilket man må betragte som en win-win situation.

Højstolen er praktisk af flere forskellige grunde. Den kan f.eks. nemt flyttes rundt, da den har en vægt på blot 5,1 kg. Ydermere er højstolen praktisk, da det er muligt at flytte sæde og fodpladen op og ned efter behov. Slutteligt kan du glæde dig over, at højstolen er nem at rengøre. Er højstolen blevet beskidt, kan den typisk gøres pæn igen med en ren og fugtig klud.

Hos forhandleren kan du finde denne Leander højstol i rigtigt mange forskellige farver. Det inkluderer først og fremmest sort, som du ser her, mens farverne hvid, valnød, whitewash og cherry også er repræsenteret. Du finder det største udvalg af farver, hvis du handler på nettet.

Sikker højstol med bøjle

I vores højstol test blev vi også introduceret for den høje sikkerhed, som er svær at komme uden om med denne højstol. Den omtalte Leander højstol bliver nemlig leveret med både bøjle og læderstrop, som er med til at optimere sikkerheden. Højstolen byder på en perfekt siddekomfort – selv for børn, der har tendens til at hænge lidt ud af siderne, når de bliver sat i en stol. Det er desuden værd at bemærke, at denne højstol har en imponerende bæreevne på 125 kg.

Pris- og kvalitetsmæssigt minder denne Leander højstol meget om den testvindende Tripp Trapp Stokke højstol. Vil du være sikker på at få kvalitet for alle pengene, så vil du helt sikkert blive tilfreds med denne model.

De vigtigste specifkationer

 • Mål: 83 x 55 x 56 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Vægt: 5,1
 • Materiale: Bøgetræ
 • Reklamationsret: 2 år
 • Alder: 6 måneder og opefter
 • Bæreevne: 125 kg.

Flexa - Baby Højstol

Test af Flexa - Baby Højstol
Forhandler Pris Information
Pixizoo 1.395,00 DKK Se produkt
Unoliving 1.519,00 DKK Se produkt

Skal vi udpege testens flotteste højstol, så er der ingen tvivl om, at vi vil pege på Flexa Baby. Det er nemlig en yndig højstol, som i høj grad er henvendt til det moderne og stilrene hjem. Det er testens dyreste højstol, men man får til gengæld også meget højstol for pengene.

Moderne højstol med mange justeringsmuligheder

Vi har at gøre med en moderne højstol fra Flexa, som kan følge barnet helt op til 12-års alderen. Der er nemlig rig mulighed for at justere højstolen i takt med, at barnet vokser og bliver større. Flexa har taget hensyn til, at dit barn bliver større med alderen. Derfor har producenten gjort det muligt at købe mindre stoleben, så højden og størrelsen er den helt rigtige. Der er også mulighed for at tilkøbe en siddepude / hynde, så dit barn sidder ekstra behageligt i højstolen.

Højstolen leveres både med T-sele, benstøtte, aftageligt bord og sikkerhedsbøjle. Således får man en komplet højstol, som barnet kan få gavn af med det samme. Det er vigtigt at notere sig, at både bord og sæde er fremstillet af PP-plast. Den helt store fordel ved det er, at det er muligt at vaske disse dele i opvaskemaskinen eller i hånden. Sædet byder på 3 justeringsmuligheder, mens fodstøtten byder på 7 forskellige justeringsmuligheder.

Der er ingen tvivl om, at designet har haft indflydelse på den enorme popularitet. Denne Flexa højstol er blevet revet ned fra butikshylderne i årevis, og det er selvfølgelig ganske velbegrundet. Ligesom de fleste andre højstole er denne højstol også fremstillet af bøgetræ. Du kan købe højstolen i hvid eller klar lakering – afhængig af hvad du er mest til.

Læs også: Barnevogn – bedst i test

Hokus Pokus højstol

Test af Hokus Pokus højstol
Forhandler Pris Information
Babytorvet 1.095,00 DKK Se produkt

Der kan næsten ikke herske nogen tvivl om, at det er de færreste børn, der kan stå for en Hokus Pokus højstol. I vores højstol test fik vi mulighed for at teste denne fantastiske stol fra Hokus Pokus, og vi er ganske imponeret. Det blev ikke til nogen førsteplads, men højstolen har til gengæld fået tildelt en placering i top 4.

Hokus Pokus – Kombineret højstol, legebord og gyngehest

Vi kan allerede nu slå fast, at denne Hokus Pokus højstol skiller sig ud fra alle de øvrige højstole. I vores højstol test erfarede vi nemlig, at denne stol ikke blot er en højstol, men også en gyngehest og et legebord. Vender du højstolen med ryggen nedad, vil højstolen nemlig være omdannet til en gyngehest. Der er også mulighed for at vende stolen på den anden side, hvis man vil omdanne stolen til et legebord. Køber du en Hokus Pokus højstol, så får du altså en højstol, som også kan bruges som gyngehest og legebord.

Den omtalte højstol er fremstillet af plastik i modsætning til de fleste andre højstole, som typisk er fremstillet af træ. Kvalitetsmæssigt er det ikke verdens bedste højstol. Dog er det alligevel en højstol, der byder på fin kvalitet og en tilfredsstillende levetid ved korrekt brug.

Højstolen kan købes i 4 forskellige farvekombinationer – henholdsvis hvid / sort, hvid / blå, hvid / rød og sort / beige. Vi gør opmærksom på, at denne Hokus Pokus ofte er udsolgt hos danske forhandlere.

De vigtigste specifikationer

 • Mål: 86 x 40 x 48 cm. (højde x bredde x dybde)
 • Materiale: Plastik
 • Reklamationsret: 2 år

Højstol test – Spørgsmål og svar

Da vi udgav vores højstol test, var vi klar over, at vi ville modtage en masse spørgsmål – og det er fremragende. Vi forsøger løbende at samle op på disse spørgsmål (og svar), så andre også kan få glæde af dem. Nedenfor får du overblikket over de spørgsmål, som vi har svaret på indtil videre:

Hvornår må baby sidde i højstol?

En god hovedregel er, at baby må sidde i højstol fra 6 måneder. Dog er det vigtigt at bemærke, at det kan variere fra baby til baby. Sidder barnet konstant og vælter til den ene side, så er det et tegn på, at det er for tidligt at introducere barnet for en højstol. Kan barnet selv sidde op, og har barnet styring over sin overkrop, så vil der ikke være noget i vejen for at placere barnet i en højstol ved spisebordet. Der er nogen børn, der kan sidde i en højstol fra 3 måneder, mens andre børn må 12 måneder til, at det er hensigtsmæssigt. Det er altså i sidste ende dig, der skal tage en beslutning om, hvornår din baby må sidde i en højstol.

Skal I også bruge en kombivogn? Se vores test af kombivogne her.

Hvilken højstol skal jeg vælge?

Det er et spørgsmål, som er meget svært at svare på, da det langt hen af vejen er en smagssag. I vores højstol test har vi introduceret dig for de 4 bedste højstole, som du kan starte med at se nærmere på. Skulle der imod forventning ikke være nogen af disse højstole, der vækker din interesse, så kan du fortsætte din jagt. Der er f.eks. rig mulighed for at købe en højstol på nettet, hvor der er mange forhandlere.

Vi kan varmt anbefale følgende brands

 • Tripp Trapp
 • Hauck
 • Chicco
 • Leander
 • Brio
 • Hokus Pokus
 • Nomi

Hvis du skal vælge den bedste højstol, skal du lægge vægt på mange forskellige faktorer. Vi anbefaler dig, at du tager højde for følgende.

 • Design
 • Kvalitet
 • Siddekomfort
 • Justeringsmuligheder
 • Reklationsret / garanti
 • Brugervenlighed
 • Rengøringsmuligheder
 • Vedligeholdelse
 • Vægt

Børneulykkesfonden anbefaler: Hold øje med dit barn

Børneulykkesfonden har en meget kort og klar anbefaling om, at du altid skal holde øje med dit barn, og det støtter vi selvfølgelig op omkring. Selvom du køber en sikker højstol, som overholder alle sikkerhedskrav, så er det ikke ensbetydende med, at der ikke kan ske uheld. Hvis højstolen vælter, mens barnet sidder på den, så kan det have alvorlige konsekvenser. Det er derfor vigtigt, at du ikke slipper dit barn af syne i længere tid ad gangen hvis barnet sidder i en højstol.

Kilder

2 KOMMENTARER

 1. Hej Rune,

  Ja, det er korrekt, at jeg er 21 år gammel og bl.a. tester højstole. Jeg har opbygget en stor viden om højstole og ved, hvilke parametre der skal tages højde for, når man skal vælge den helt rigtige højstol.

  Det er meget muligt, at Vores Børn og Kiddly er kommet frem til et andet resultat end os. Alle vores tests er uafhængige af tidligere tests, hvorfor vi ikke nødvendigvis får de samme resultater som alle andre. Højstole fra Nomi er rigtigt fine – uden tvivl om det. Har du set vores liste over anbefalede mærker, så vil du have opdaget, at Nomi netop er et af de mærker, vi varmt anbefaler.

  Jeg vil bestemt mene, at denne test er både gennemsigtig og repræsentativ. I denne test har vi haft fokus på 16 højstole, hvorfra vi har udvalgt de 4 bedste, som vi præsenterer vores læsere for i denne artikel. Som CMO for Evomove / Nomi er det selvfølgelig klart, at du helst så Nomi som testvinder i vores test.

 2. Hej Martin,
  Du er 21 år gammel og tester højstole… Hvordan har du testet?
  Tripp Trapp er en super fin højstol. Men I Egmonts (Vores Børn og Kiddly.dk) store højstoletest har den tabt til Nomi både i 2015 og 2016. Og det er iøvrigt samme designer der tegnede Tripp Trapp der designede Nomi – bare baseret på 40 års akkumuleret viden om børn og deres ergonomi. Se evt. dette link. Jeg mener at test skal være gennemsigtbare ift. metode og repræsentative ift. udvalg for at du kan konkludere som du gør, og 4 stole som du her har testet er ikke repræsentativt for markedsudvalg. Se evt. her:

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here