Kondenstørretumbler Test – Bedste kondenstørretumblere i 2017

0

Da vi tidligere udgav en test om tørretumblere var der mange ønsker om, at vi lavede en test kun med kondenstørretumbler. Derfor lanceret vi nu en kondenstørretumbler test, hvor vi tester og vurderer 10 kondenstørretumblere, som alle kan købes på det danske marked. Vi informerer dig ligeledes omkring fordele og ulemper vedrørende denne type tørretumbler.

Siemens WT47W568DN

Test af Siemens WT47W568DN
Forhandler Pris Information
Skousen 3.414,00 DKK Se produkt
Whiteaway 3.793,00 DKK Se produkt
Wupti 3.793,00 DKK Se produkt
de3bedste 4.298,00 DKK Se produkt

Perfekt kondenstørretumbler til familien

Leder du efter en kondenstørretumbler, som er egnet til familiebrug, så er WT47W568DNen glimrende model. Med en kapacitet på 8 kg. tøj er den nemlig egnet til store familier. Takket være den store kapacitet kan du tørre en stor mængde tøj ad gangen og slipper derfor for at tørre tøj over flere gange.

Mange nyttige features

Denne tørretumbler byder på mange features, som vil hjælpe dig i hverdagen. Det er f.eks. muligt at tørre uldtøj med uldprogrammet, ligesom du kan tørre dit følsomme friluftstøj ved at vælge Outdoor-programmet. Det er eksempler på nogle af de specialprogrammer, som du får med denne tørretumbler. I de kommende afsnit vil du blive præsenteret for nogle af de øvrige programmer og funktioner:

autoDry

Med autoDry bliver tøjets fugtighed målt, hvorefter tørreprocessen automatisk bliver udregnet på baggrund af det program, du har valgt. Dermed er du sikker på altid at vælge den rigtige tørringsgrad, da programmet sørger for at udregne det.

softDry

softDry tager udgangspunkt i en stor tromle, som kommer med en helt ny tromlestruktur og softdesign. Derudover byder denne kondenstørretumbler på optimeret luftstrøm, som sikre en mere jævn temperatur. Overordnet har SoftDRY den fordel, at tøjet bliver tørret mere skånsomt end førhen.

Overskueligt programforløb

Du kan altid følge med i, hvor langt maskinen er kommet i det valgte programforløb. Dermed har du altid et indblik i, hvor lang tid der går, før processen er afsluttet.

Brugervenlig, lydstille og praktisk kondenstørretumbler

I vores kondenstørretumbler test beskrev vi denne model som en alt-i-én tørretumbler. Modellen kommer nemlig med alle de programmer og features, som man kan få brug for.

Designet er enkelt og stilfuldt, hvilket er medvirkende til at sikre en høj brugervenlighed. Alle programmer er illustreret på det overskuelige display, så man hurtigt kan finde det program, som passer til det tøj, man skal tørre.

Sætter man pris på en lydstille kondenstørretumbler, så er modellen ligeledes det rette valg. Takket være det specielle design i sidevæggene har det nemlig været muligt at holde lydniveauet i bund. Uanset hvilket tørreprogram du vælger, så kan du forvente et lavt støjniveau på omkring 65 dB.

I denne kondenstørretumbler test noterede vi naturligvis også i prisen, som befinder sig på et meget overkommeligt niveau. Siemens har nemlig gjort det muligt at købe en billig kondenstørretumbler, som kommer med alle de nødvendige programmer. Energiklassen er A++, så du er samtidig sikret dig en tørretumbler, der er billig i drift.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: A++
 • Lydniveau: 65 dB
 • Kapacitet: 8 kg.
 • Årligt energiforbrug: 233 kWh / år.

Bosch WTW87568SN

Test af Bosch WTW87568SN
Forhandler Pris Information
Whiteaway 4.999,00 DKK Se produkt
Skousen 5.780,00 DKK Se produkt

Den næstbedste tørretumbler er modellen Bosch “WTW87568SN”, som også byder på mange fordele. På flere punkter kan den dog ikke helt hamle op med vores Siemens kondenstørretumbler på 1. pladsen.

God kondenstørretumbler for din økonomi og miljøet

Denne Bosch kondenstørretumbler har fået tildelt energiklassen A++, som er en af de bedste energiklasser miljømæssigt. En af grundene til, at denne model ikke blev kåret som den bedste kondenstørretumbler var bl.a. fordi, at den ikke havde energiklassen A+++. Ikke desto mindre er det en model, som skåner både pengepung og miljøet. Du sparer penge på både vand og el, samtidig med at du ikke belaster miljøet mere en højst nødvendigt. Bosch har lavet en række miljøvenlige programmer, hvor energiforbruget er så lavt som muligt. Vælger du sensortørring, så sparer du ressourcer for både økonomi og miljø.

Tør op til 8 kg. tøj ad gangen

Har du lige taget tøjet ud fra din vaskemaskine, kan du smide det i din Bosch tørretumbler med plads til op til 8 kg.

Kapaciteten er altså 1 kg. højere end vores testvinder, hvilket er en fordel, hvis man bor 4 eller flere personer i en husstand. 8 kg. tøj svarer til omkring 40 t-shirts, så der er grundlag for at tørre en masse tøj.

Tromlen er specialdesignet, så den er ekstra skånsom mod dit tøj. Dermed behøves du ikke bekymre dig for huller i dine t-shirts, som man kan risikere at opleve ved andre tørretumblere. Denne Bosch kondenstørretumbler kommer selvfølgelig også med forskellige programmer – f.eks. nedenstående:

 • AntiKrøl (op til 120 minutter)
 • Dunprogram
 • Super Hurtig 40

Modellen kan klare alt slags tøj. Det eneste du skal gøre er at vælge det dette program på baggrund af dine vaskebehov. Kigger du på specifikationerne omkring det årlige energiforbrug, så vil du se, at modellen ikke er lige så økonomisk som vores testvinder. Prisen er desuden væsentligt højere, hvilket du også skal have med i dine overvejelser.

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse A++
 • Lydniveau: 64 dB
 • Kapacitet: 8 kg.
 • Årligt energiforbrug 233 KWh / år

Blomberg BTGP484WG0

Test af Blomberg BTGP484WG0
Forhandler Pris Information
Skousen 8.699,00 DKK Se produkt
Whiteaway 8.699,00 DKK Se produkt

I denne nye kondenstørretumbler test havde vi også et mål om, at vi ville finde en af de billigste kondenstørretumbler i drift. Her fandt vi frem til, at denne Blomberg tørretumbler er den mest skånsome for pengepung og miljø. Modellen er til gengæld også en af de dyreste modeller i vores test, hvilket er vigtigt at notere. Dog skal man se det som en investering, da man vil kunne spare pengene på længere sigt. Energimærket er naturligvis A+++, og modellen har et imponerende lavt energiforbrug.

Unikke programmer

Denne model kommer med en række programmer, som er unikke inden for markedet for tørretumblere. “Udskudt start” er et ekempel på en unik feature, som du får med denne model. Skal du på arbejde eller besøge dine forældre, så kan du blot vælge udskudt start. Herefter kan du vende hjem til en færdigtørret maskine, så tøjet er klar til at blive lagt tilbage i skabet. Modellen byder på ikke mindre end 16 programmer, så du kan være sikker på altid at finde det ønskede program. Tromlen er desuden udstyret med belysning, så du ikke overser noget tøj i maskinen.

Høj sikkerhed

Det er ydermere tydeligt, at Blomberg har tænkt over sikkerheden ved udviklingen af denne kondenstørretumbler. De har nemlig brugt tid og ressourcer på at udtænke tiltag, som kan optimere sikkerheden. Der er bl.a. arbejdet på disse 3 tiltag:

 1. Børnelås
 2. Advarselsindikation ved rensning af filter og kondensatorfilter
 3. Lydindikation ved afsluttet cyklus

De vigtigste specifikationer

 • Energiklasse: A+++
 • Lydniveau: 65 dB
 • Kapacitet: 8 kg.
 • Årligt energiforbrug: 176 kWh / år

Fordele og ulemper ved en kondenstørretumbler

Ligesom det gør sig gældende for mange andre hvidevarer og andre typer produkter, så er der både fordele og ulemper. Det samme gør sig gældende for kondenstørretumblere, hvor der er flere relevante fordele og ulemper. Når man snakker om tørretumblere, kan man opdele dem i 2 typer. Man kan nemlig vælge mellem henholdsvis aftrækstørretumblere og kondenstørretumblere. Udvalgsmæssigt er der flest produkter inden for aftrækstørretumblere, men der er af gode grunde fortsat mange, der køber en kondenstørretumbler.

Fordele

Vi starter ud med fordelene, som du nok er mest interesseret i at læse om.

 1. Ikke nødvendigt med aftrækskanel – Den største fordel er, at denne type tørretumbler ikke behøves en aftrækskanal, som skal gå ud i det fri. Netop derfor er disse tørretumblere mest populære hos personer, som bor i lejlighed. Med en kondenstørretumbler bliver den varme luft kølet ned takket være et kondenseringssystem. Kondensen bliver herefter opsamlet i en beholder, som enten skal tømmes manuelt eller alternativt tilsluttes et afløb.
 2. Simpel installation – Du får samtidig en tørretumbler, som er nem at installere. Den er nemmere at installere, fordi du ikke skal bruge tid på at rode med en aftrækskanal. I princippet kan du derfor placere din tørretumbler, hvor du har lyst. Bor man i lejlighed, kan man altså med fordel placere den det sted, hvor der er mest plads. I forhold til placering kan man også tænke over, hvad der er mest hensigtsmæssigt for at undgå støj.
Tip: Placer din tørretumbler i et rum, hvor der er gode muligheder for udluftning

Ulemper

 1. Typisk dyrere i drift – Som udgangspunkt er kondenstørretumblerne dyrere i drift sammenlignet med almindelige tørretumblere. Den bruger nemlig mere energi, hvilket igen gør det mest attraktivt at vælge en økonomisk tørretumbler. Hvor meget dyrere den er afhænger naturligvis af, hvilken model du vælger m.v.
 2. Afgiver meget varme og fugt – En kondenstørretumbler vil automatisk afgive meget varme i et rum. Det kan være et problem, hvis man placerer den i et rum, hvor der ikke er optimale udluftningsmuligheder. Vil du undgå fugtproblemer, så er placeringen altså rigtig vigtig.
Tip: Gå efter en kondenstørretumbler med energiklassen A+++ (billigst i drift)

Læs mere om emnet

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here