Sneslynge Test – Bedste sneslynger på benzin og el

0

Du har som dansker højst sandsynligt indset og accepteret, at du er bosat i et land, hvor der falder meget sne i vinterperioden. Det er en smagssag, om man hader eller elsker sne, men det kan ikke desto mindre være praktisk at eje en sneslynge.

Det tager en evighed at fjerne sne fra stier og indkørsler med en sneskovl, hvorfor det er glædeligt, at der findes en mere effektiv løsning i form af en sneslynge. Du kan med en sneslynge fjerne store mængder sne på ingen tid.

Du er måske allerede overbevist om, at du skal eje en sneslynge, men hvilken sneslynge skal du i så fald investere i? Føler du dig på bar bund, så kan du læse vores seneste testresultat, hvor vi kommer med en kort gennemgang af de bedste og mest populære sneslynger.

Jagten på markedets bedste sneslynge

Vi har med denne sneslynge test haft et ønske om at finde markedets bedste sneslynge, og det har heldigvis kunne lade sig gøre uden de helt store problemer. Det er langt fra alle sneslynger, som er lige brugervenlige og effektive, hvorfor vi vil anbefale dig at gøre dig nogle grundige overvejelser, før du træffer en beslutning.

McCulloch ST68EP sneslynge

McCulloch ST68EP sneslynge
Forhandler Pris Information
Renthjem 10471 kr. Se produkt

McCulloch ST68EP er blevet kåret som testens bedste sneslynge, og det er selvfølgelig en pris, som producenten bag kan tillade sig at være stolt af. McCulloch har udviklet mange gode sneslynger, men der er alligevel noget specielt over denne sneslynge.

Højtydende sneslynge med to-trins system og fin arbejdsbredde

McCulloch ST68EP er en højtydende sneslynge, som du med garanti vil elske i de måneder, hvor der falder meget sne. Du får en moderne sneslynge, som sørger for, at sneen føres ind i sneslyngens hus og ud gennem en sliske.

Sneslyngen kan anvendes af enhver person, da styret er højdejusterbart og dermed kan tilpasses den enkelte bruger. Det er med til at højne ergonomien og give dig de bedste arbejdsforhold, når du skal fjerne sne fra din grund. Sneslyngen har et effektivt to-trins system og byder på en fin arbejdsbredde på 68 cm.

LED-forlygter, robuste dæk og stabil motor

McCulloch ST68EP er udstyret med LED-forlygter, så det også er muligt at bruge sneslyngen i mørke uden at gå på kompromis med sikkerheden. McCulloch har tilmed valgt at udstyre snelyngen med robuste dæk og en stabil motor.

Der er naturligvis tale om en benzindrevet sneslynge med en brændstoftank på 3 liter. Sneslyngen er så intelligent anlagt, at den formår at blande luft sammen med sneen, hvilket gør det nemmere at håndtere sneen.

Vi skal slutteligt fremhæve den specialudviklede friktionspladegearkasse, som gør det nemt at skifte hastighed ved behov.

De vigtigste specifikationer: 

 • Vægt: 95 kg.
 • Arbejdsbredde: 68 cm.
 • Brændstoftank: 3 liter

McCulloch ST76EP sneslynge

McCulloch ST76EP sneslynge
Forhandler Pris Information
Renthjem 13394 kr. Se produkt

McCulloch ST76EP er producentens største og mest kraftfulde sneslynge, men det er også den dyreste model. Selvom det er producentens topmodel, så har den kun fået tildelt en andenplads i vores test, da vi mener, at der findes bedre sneslynger til prisen.

Fremragende sneslynge med elektrisk tænding og robust konstruktion

Der er flere gode grunde til, at denne sneslynge er yderst populær, da den slår de fleste andre sneslynger med flere længder. Du skal købe denne model, hvis du gerne vil eje en af de største og bedste sneslynger på markedet.

McCulloch ST76EP gør sig positivt bemærket med den robuste konstruktion, hvor der tydeligvis ikke er blevet sparet på materialerne. Der er endnu en gang tale om en model med to-trins udkastningssystem, som fungerer bedre end andre systemer. Modellen er udstyret med elektrisk tænding, så den skal tilsluttes et strømstik i forbindelse med opstarten.

Ekstra bred arbejdsbredde, slæbesko i plast og nem anvendelse

McCulloch ST76EP har en ekstra bred arbejdsbredde på hele 76 cm., hvilket vil være meget praktisk, hvis man skal fjerne sne på et større areal. Sneslyngen har også slæbesko i plast, hvilket er med til at sikre en skånsom behandling af sarte underlag – f.eks. græsplænen.

Det er nemt at betjene denne sneslynge, men du skal være opmærksom på, at det er en tung og stor model, som optager meget plads i skuret. Modellen er populær blandt både privatpersoner og virksomheder.

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 116 kg.
 • Arbejdsbredde: 76 cm.
 • Brændstoftank: 3 liter

MCCULLOCH ST53 SNESLYNGE

MCCULLOCH ST53 SNESLYNGE
Forhandler Pris Information
Renthjem 3620 kr. Se produkt

Det er ikke alle danskere, som har brug for at eje en kæmpestor sneslynge, hvorfor det er en fordel, at der også findes mindre sneslynger. Du får her et godt eksempel på en mindre sneslynge, som med høj sandsynlighed kan opfylde dine ønsker.

Mindre sneslynge med 1-trinssystem til den mindre husstand

McCulloch ST53 er en sneslynge, som du skal overveje at investere i, hvis du vil være ejer af en brugervenlig og kompakt sneslynge, som er nem at håndtere og opbevare. Sneslyngen er velegnet til indkørsler, havegange og garager.

Selvom det er en lille sneslynge, så har den en fornuftig arbejdsbredde på 53 cm. Brændstoftanken har en kapacitet på 1,4 liter og er benzindrevet, ligesom det gør sig gældende for de fleste andre moderne sneslynger. Sneen indføres via indføringssnekken og ud gennem røret – altså et 1-trinssystem.

Lavt støjniveau og høj stabilitet

McCulloch ST53 er en billig sneslynge, men det ændrer ikke på, at den er blevet fremstillet af robuste og stabile materialer. Hvis du håndterer og vedligeholder sneslyngen korrekt, kan du bruge sneslyngen i årevis.

Modellen støjer langt mindre end den gennemsnitlige sneslynge, hvilket også er en fordel. Støjniveauet er målt til 82 dB(A).

De vigtigste specifikationer:

 • Vægt: 37,2 kg.
 • Arbejdsbredde: 53 cm.
 • Brændstoftank: 1,4 liter

Er en sneslynge pengene værd?

En sneslynge vil som regel være pengene værd, men det er desværre svært at sige noget generelt om, hvorvidt pengene er givet godt ud eller ej. Det er dog alligevel et relevant spørgsmål, da du selvfølgelig ikke skal købe en sneslynge, hvis du ikke betragter det som en nødvendighed.

Alle danskere vil kunne få glæde af en sneslynge, fordi der oftest falder meget sne i vintermånederne. Du kan ikke ændre på vejrforholdene, men du kan lige så godt forberede dig på det værste. Du kan fremadrettet nemt og hurtigt fjerne sne fra din grund, hvis du investerer i en effektiv sneslynge.

Vores erfaringer viser, at det ikke er alle sneslynger, som er pengene værd, så det kan godt betale sig at være på vagt. Det er en forholdsvis stor investering at købe en sneslynge, så du skal selvfølgelig have mest muligt for dine penge.

Den kloge forbruger ved, at der typisk er en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet, men du kan ikke være sikker på, at den dyreste sneslynge også er den bedste. Det er nemlig ikke altid tilfældet – i hvert fald ikke i dette eksempel.

Det skal du være opmærksom, når du skal vælge sneslynge

Du skal være opmærksom på mange ting, når du skal finde din ideelle sneslynge, da det ikke er den nemmeste opgave i verden.

Du kan bede om professionel hjælp, når du skal på udkig efter en sneslynge, som opfylder dine krav og behov, men du kan også vælge at tage sagen i egen hånd.

Vi opfordrer dig til at tage hensyn til nedenstående kriterier:

 • Arbejdsbredde – Arbejdsbredden er et vigtigt kriterium, fordi det handler om, hvor hurtigt du kan rydde et område for sne. Det er fordelagtigt for dig at købe en bred sneslynge, hvis du har en større grund, som skal ryddes for sne. Hvis arbejdsbredden ikke er angivet i produktbeskrivelsen, så bør du tage kontakt til forhandleren.
 • Støjniveau – Det er meget sandsynligt, at du vil gøre dig upopulær i dit nabolag, hvis du køber en sneslynge, som støjer meget. Du kan derfor gøre klogt i at købe en sneslynge med et lavt støjniveau, så du undgår at blive bombaderet med naboklager.
 • Justeringsmuligheder – En god sneslynge skal helst kunne betjenes af flere brugere, hvilket nemmest kan lade sig gøre, hvis der er flere justeringsmuligheder. Det er typisk muligt at højdejustere styret, så det kan tilpasses enhver bruger.
 • Størrelse – En stor sneslynge er praktisk i mange anledninger, men der er også visse ulemper ved de store modeller, da de er upraktiske i forhold til opbevaring. Før du køber en stor sneslynge, bør du vurdere, om du kan finde plads til den i dit skur.
 • Effektivitet – Det er ingenlunde en god idé at ignorere effektiviteten, da det måske er det vigtigste kriterium. Det er nemlig altafgørende, at din kommende sneslynge er effektiv til at fjerne sne fra din grund – også større mængder sne.

Find din kommende sneslynge på nettet

Det er ikke usandsynligt, at du kan finde din kommende sneslynge på nettet, da internettet byder på et stort udvalg af sneslynger fra alverdens mærker. McCulloch er det mest populære mærke, men der findes selvfølgelig også mange andre fine mærker.

Det siger sig selv, at du ikke kan få lov til at prøve sneslyngen før køb, når du handler på nettet, men det er måske heller ikke en nødvendighed. De danske webshops er nemlig gode til at skrive lange og informative produktbeskrivelser, ligesom der typisk bliver fremvist en masse detaljerede produktbilleder.

Renthjem.dk er en af de webshops, som forhandler sneslynger på nettet, og her får du en masse kundefordele, såsom 365 dages fortrydelsesret og gratis fragt ved køb af en sneslynge.  Der er allerede mange danske forbrugere, som har købt en sneslynge på nettet, så det kan du selvfølgelig også gøre, hvis du føler dig tryg ved e-handel.

Skal jeg købe en sneslynge eller en fejemaskine?

Du kan benytte dig af flere forskellige maskiner, når du skal beskæftige dig med snerydning. En fejemaskine er en alsidig maskine, som kan bruges til mange forskellige formål, hvor snerydning er et af de formål. Du kan tilmed bruge fejemaskinen til at holde arealer rene for sand, blade og meget mere. Der er altså ingen tvivl om, at du vil kunne få glæde af en fejemaskine i din dagligdag.

Hvis du leder efter en maskine, som er dedikeret til snerydning, så siger det sig selv, at du skal købe en sneslynge, som er designet og udviklet til formålet. Der er i øvrigt ingen, som kan forhindre dig i at købe både fejemaskine og sneslynge, da der er fordele og ulemper ved begge maskiner.

Hvilken maskine du skal købe afhænger af dine individuelle behov, så vi har ikke mulighed for at komme med en endelig konklusion.

En sneslynge kan rydde sne på ethvert underlag

Det er vigtigt at slå fast, at en moderne sneslynge kan rydde sne på ethvert underlag, hvorfor du ikke skal være bekymret for at ødelægge din græsplæne eller indkørsel.

En sneslynge slynger sne ud med stor kraft, hvorfor man kan være tilbøjelig til at tro, at underlaget tager skade, men det behøver ikke at være tilfældet.

Det er typisk muligt at indstille sneslyngens slæbesko, så slyngen ikke gør skade på underlaget. Der er flere eksempler på sarte underlag, såsom grusveje og græsplæner, som kan skånes, hvis man indstiller slæbeskoen korrekt. Det er altså yderst vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du indstiller sneslyngen og dens slæbesko, før du går i gang med at rydde sne.

Sneslynger bør ikke betjenes af børn

Du bør som ansvarlig mor eller far undgå, at dine børn kommer i nærheden af jeres sneslynge, da det ikke er legetøj. Sneslyngen bør kun betjenes af unge og voksne over 16 år, da man kan risikere at komme alvorligt til skade, hvis man ikke har helt styr på, hvordan man betjener en sneslynge.

Selvom du er ivrig efter at komme i gang med at bruge din nyindkøbte sneslynge, så bør du læse (eller som minimum skimme) manualen, så du har styr på alt det praktiske vedrørende anvendelse, opbevaring og vedligeholdelse. Skulle du være i tvivl om noget, når du har gennemlæst manualen, så kan du henvende dig til enten producenten eller forhandleren.

Det er af sikkerhedsmæssige årsager en god idé at opbevare en sneslynge i et rum, hvor mindre børn ikke har adgang. Det kunne f.eks. være i et aflåst skur.

Du skal desuden være opmærksom på, at sneslynger også er eftertragtede blandt tyveknægter, hvorfor du bør opbevare sneslyngen et sikkert sted, når du ikke bruger den. Der bliver hvert år stjålet rigtigt mange sneslynger, så tag dine forholdsregler og mindsk din risiko for at blive udsat for tyveri.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here