Fejemaskine Test – Bedste fejemaskine til udendørs brug

0

Hvis du ikke allerede har overvejet at investere i en fejemaskine, er det ved at være på tide, at du gør det. En fejemaskine bruges meget ofte af viceværter, pedeller og kommunale medarbejdere på større udendørs områder, hvilket du sikkert har set. Men en fejemaskine er også en god investering for privatpersoner, da den gør det meget lettere at udføre bestemte opgaver – eksempelvis at feje skidt, sne og blade væk.

En fejemaskine er en god investering, hvis du har en stor grund og ikke gider at bruge unødig tid på at feje på den. Men også hvis du som privatperson vil kunne feje dit fortov eller din terrasse på få sekunder, bør du overveje at købe en. Helt uden at overdrive; den gør nogle af de kedelige pligter til en leg.

Selvom ordet “fejemaskine” ret godt beskriver, hvad en fejemaskine kan, er det langt fra det eneste, den kan. Mange modeller kan, udover at feje naturligvis, også rydde sne og feje blade og små grene væk i efterårsperioden. Den er også ideel til snerydning om vinteren, til at feje grus fra gangstier og fortove samt til at fjerne sand og småsten fra samme sted.

I denne fejemaskine test har vi kigget nærmere på fire forskellige fejemaskiner i hver sin prisklasse. Vi har kigget på gear, hastighed, motorspecifikationer og mulighed for påmontering af ekstraudstyr – og derudover har vi kigget nærmere på særegne specifikationer ved den enkelte model.

Prismæssigt er der over 5000 kroners forskel på den billigste og den dyreste model i testen, mens de andre ligger et sted midt i mellem. Men er det ensbetydende med, at den dyreste også er den bedste? Læs med og se, hvilken fejemaskine vi har kåret som testens vinder. Og hvorfor den er løbet med sejren naturligvis.

MTD Fejekost OPTIMA PS 700 # 70 CM

MTD Fejekost OPTIMA PS 700 # 70 CM
ForhandlerPrisInformation
Wupti6495 kr.Se produkt

Denne fejekost er testens dyreste model og er produceret af det amerikanske firma MTD, som har hovedkontor i Ohio. OPTIMA Power Fejemaskine PS 700 er en helårsløsning, som kan klare utallige arbejdsopgaver, hvilket er et kæmpe plus ved den.

Fejemaskinen er udstyret med hele fem fremadgående gear og to bakgear, hvilket giver gode muligheder for at indstille den perfekt til alle typer af fejeopgaver. Den giver derudover brugeren mulighed for at indstille dens hastighed i forskellige tempi. Det er en fordel at kunne køre i et langsomt tempo, når den skal feje sne, mens det hurtige tempo er perfekt til klassiske fejeopgaver. Det er et klart plus ved denne OPTIMA Power Fejemaskine, at du selv kan indstille dens tempo. Det kan du ikke ved testens andre modeller.

Kigger vi på dens motorkraft, har fejemaskinen en kraftig MTD ThorX 65 H OHV motor på 4,0 kW/3600 omdrejninger. Den har en samlet vægt på 70 kilo, ligesom dens arbejdsbredde på 70 centimeter og fejevinklen nemt kan indstilles fra førerens plads.

MTD Fejekost OPTIMA PS 700 får pluspoint for at have en feature, der gør det muligt at løfte kosten ved bak. Derudover får den pluspoint for, at der kan påmonteres front, deflektor, opsamlerbeholder og dozerblad som ekstraudstyr.

Alt i alt er en MTD Fejekost OPTIMA PS 700 en fejemaskine, der har alt, hvad du måtte begære. Vil du have det bedste af det bedste, er det den, du skal investere i.


Texas Handy Sweep 600 TG fejemaskine

Texas Handy Sweep 600 TG fejemaskine
ForhandlerPrisInformation
Wupti4099 kr.Se produkt

Testens næste fejemaskine er også den næstdyreste. Den er produceret af Texas, som er Danmarks største producent af fejemaskiner, og som har mere end 50 års erfaring med produktion heraf. Producenten er en garanti for, at det er en solid og effektiv fejemaskine, du får fingrene i, når du køber en Texas Handy Sweep 600 TG fejemaskine.

Fejemaskinen har en 5 HK Texas powerline-motor, hvilket gør det muligt for den at klare snedybder på cirka 20 centimeter. Derudover har den både et fremadrettet gear og et bakgear, hvilket gør fejemaskinen nem at manøvre.

Når emnet falder på manøvrering, er det nærliggende at snakke om betjeningen også. Betjeningen af Texas Handy Sweep 600 TG fejemaskinen er meget enkel. Blandt andet kan maskinens styr justeres, så du altid har den korrekte arbejdsstilling. Det er en specifikation, som vi vægter højt, da det er vigtigt at arbejde i arbejdsstillinger, der er gode ved kroppen.

Fejemaskinen har en arbejdsbredde på 60 centimeter, hvilket gør den perfekt til brug på fortove og gangstier. Den har en svingbar børste på 35 centimeter, som kan indstilles i tre fejeretninger. På den måde kan du let skifte retning, når du går med den, hvis du får brug for det.

Texas Handy Sweep 600 TG fejemaskinen kan køre op til tre kilometer i timen, og børsten har en hastighed på 350 omdrejninger i minuttet. Dens samlede vægt er 66 kilo, men med den kraftige motor mærker du ikke noget til dens vægt.


Texas Sweeper MS920 manuel fejemaskine

Texas Sweeper MS920 manuel fejemaskine
ForhandlerPrisInformation
Wupti2999 kr.Se produkt

Så er vi kommet til testens næstbilligste model. Også denne fejemaskine er produceret af Texas, Danmarks største producent af fejemaskiner. Modsat de to foregående fejemaskiner er Texas Sweeper MS920 ikke udstyret med en motor. Til gengæld er den udstyret med en praktisk opsamlingskasse.

Da denne manuelle fejemaskiner vejer 30 kilo, sammenlignet med de to foregåendes 66-70 kilo, er den let at skubbe. Det burde den naturligvis også være, da den ikke har en motor til at gøre det.

Specielt ved Texas Sweeper MS920 er, at den er ideel til brug både udendørs og indendørs. Det gør den perfekt til at feje sten, blade, grus og mindre grene op på fortove, stier og terrasser samt til at feje støv og skidt i garagen, på værkstedet eller på et lager. Bruger du den på disse indendørs områder, vil du spare meget tid sammenlignet med, hvis du brugte en industristøvsuger.

Den er udstyret med et justerbart styr og har en arbejdsbredde på hele 92 centimeter. En så bred arbejdsbredde kan ingen af testens andre maskiner prale af. Dens opsamlingsbeholder kan rumme 40 liter, og så kan styret og højden justeres efter behov. Yderligere har den ekstra store baghjul samt fronthjul, hvilket gør den nem at manøvrere rundt. Alle disse features skal den have plus for fra vores side.

Vi vil gerne slå et slag for, at Texas Sweeper MS920 fejemaskinen er udstyret med en opsamlingsbeholder fra start og for dens lette vægt. Den lette vægt skyldes naturligvis, at den ikke er udstyret med en motor, men det betyder ikke noget, at den ikke er det. Den er let at skubbe rundt med, og så koster den flere tusind kroner mindre end de foregående to fejemaskiner. For den store besparelse kan du sagtens klare dig uden en motor.

Skal du dog feje eller rydde meget store områder for sne eller andet, bør du overveje at investere i en fejemaskine med motor.


Texas Sweeper MS550 fejemaskine

Texas Sweeper MS550 fejemaskine
ForhandlerPrisInformation
Wupti1099 kr.Se produkt

Testens sidste fejemaskine er også den billigste af de fire udvalgte modeller. Også denne er produceret af Texas, og så er den manuel ligesom Texas Sweeper MS920. Udover at være den billigste af de fire modeller, er Texas Sweeper MS550 også den letteste.

Med en nettovægt på kun 7 kilo er den utrolig nem at have med at gøre. Den lave vægt gør den nem at skubbe rundt – uanset hvor mange kræfter du har. Det er et klart plus, som fortjener en klapsalve, hvis du spørger os. Den lave vægt skyldes blandt andet, at den ikke er udstyret med en motor, som testens to første fejemaskiner. Det afspejler sig naturligvis også i prisen, som er i den lave ende.

Texas Sweeper MS550 fejemaskinen har en opsamlingsbeholder, som kan rumme 25 liter, og så er styret justerbart. Sidstnævnte er vigtigt for at kunne opretholde en god arbejdsstilling, når du bruger den.

Dens arbejdsbredde er på 55 centimeter, og hjulene er lavet af plastik. Den kan bådes bruges indendørs på eksempelvis et værksted, i gange, lagerhaller eller i en garage, men den er også effektiv udendørs på fortove, terrasser og gangstier. Dens lave vægt gør den desuden let at transportere fra sted til sted.

Som i det fleste tilfælde gælder det også for Texas Sweeper MS550, at du får, hvad du betaler for. Du får lige præcis, hvad du har brug for – men fejemaskinen kan så heller ikke mere end det.

Til hverdagsbrug på mindre områder er den dog et glimrende produkt til prisen. Et godt bud på en fejemaskine i økonomiklassen. Til større områder vil vi dog vælge en af testens to første fejemaskiner med motor.


Og testens vinder er…

Så er vi kommet til vejs ende i vores fejemaskine test, og vi skal nu til at kåre en endelig vinder. Før vi gør dette, er det vigtigt at nævne, at pris og kvalitet naturligvis hænger sammen. Det kommer tydeligt til udtryk, hvis de to første produkter sammenlignes med de to sidste; jo højere pris, jo mere får du også for pengene.

Vi har valgt at kåre to vindere af vores test. Det har vi, fordi det er svært at sammenligne to fejemaskiner med motor med to fejemaskiner uden motor. Og mest af alt fordi den egentlige vinder afhænger af dit specifikke behov.

Har du behov for en fejemaskine med en motor, er testens første fejemaskine, MTD Fejekost OPTIMA PS 700 # 70 CM, vinderen. Er dit behov mindre, er det testens tredje fejemaskine, Texas Sweeper MS920 manuel fejemaskine, der løber med titlen.

MTD Fejekost OPTIMA PS 700 # 70 CM kan kalde sig vinder, fordi den – kort sagt – har alt, du skal bruge. Den er udstyret med hele fem gear, to bakgear og flere hastigheder. Og så kan der tilkøbes meget forskellige ekstraudstyr, som kan monteres på den. Den er perfekt til både store og små steder, men især på store arealer kommer den til sin ret. På ganske kort tid kan du feje skidt eller sne væk uden at skulle bruge mange kræfter på det. MTD Fejekost OPTIMA PS 700 # 70 CM fortjener stor ros, og den er et køb, du ikke vil fortryde.

Texas Sweeper MS920 manuel fejemaskine løber også med sejren, fordi det er en fornuftig fejemaskine til en fornuftig pris. Den er til at betale, og så er den særdeles effektiv, selvom den ikke har en motor. Til gengæld har den en stor opbevaringsbeholder, hvori der er plads til en stor mængde sand, grus, sten, blade og så videre. Og så er den udstyret med ekstra store hjul, som gør den let at anvende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here