Motorsav Test – Bedste kædesave 2017

0

Ønsker du også kun at arbejde med de bedste haveredskaber, skal du naturligvis også have den bedste motorsav – eller også kendt som kædesav til formålet. I vores motorsav test har vi selvfølgelig koncentreret os om at omtale de bedste motorsave. Vi har valgt at teste både eldrevne- og benzindrevne motorsave, hvor vi har gennemgået de vigtigste punkter.

Denne gang har vi testet 15 motorsave, hvor kendte brands såsom Partner, Mcculloch, ALKO, Makita, Stihl, Worx Echo og mange flere brands har været repræsenteret. Der er altså tale om kvalitetsbrands, hvor man virkelig får noget for pengene. Dog har vi alligevel erfaret, at det langt fra er alle motorsave, der er lige gode.

Jonsered CS2245S

Test af Jonsered CS2245S
Forhandler Pris Information
HuskHaven 3.955,00 DKK Se produkt

Det er ikke nemt at finde den bedste motorsav, men det er heldigvis lykkedes for os. Vi har netop kåret Jonsered CS2245S som bedst i test, som vandt en meget overbevisende sejr. Selvom der er rigtigt mange funktionelle motorsave, skiller denne motorsav sig alligevel ud fra mængden.

All-Round motorsav med høj funktionalitet og lavt benzinforbrug

Der er rigtigt mange fordele ved denne testvindende motorsav, som først og fremmest er udstyret med en fremragende Clean Power motor. Det er altså en motor, der byder på lavt benzinforbrug, stor effekt og lave emissioner. Med andre ord er det svært at sige noget negativt om denne motor, som kort og godt fungerer som den skal.

Motorsaven er let og hurtig at starte takket være Air Purge. Ydermere skal det fremhæves, at motorsaven også kommer med synligt brændstofniveau, værktøjsfri kædestramning og snaplås.

 • Clean Power Motor – 75 % mindre benzinforbrug og øget effektivitet på 20 %
 • Spin Start – Reducering af modstand i startsnoren på 40 %
 • Cylinderdæksel med snaplås – Det er let at komme til både tændrør og luftfilter uden at skulle løsne små skruer
 • Vibrationsdæmpning – Teknologi med vibrationsdæmpning med stålfjedre
 • Turboluftrensning – Teknologi, der sørger for at 97 % af al savsmuld og støv udskilles.

Fremragende benzindreven motorsav til grundejere og skovbrugere

Som bekendt er der tale om en benzindreven motorsav, som opfylder langt de fleste behov. Motorsaven er særligt egnet til grundejere og skovbrugere, som har brug for en stærk og pålidelig maskine til haven. Vi gør dog opmærksom på, at Jonsered CS2245S ikke er egnet til skovbrugsanvendelse på fuldtid. I den anledning skal du have fat i en større maskine, der er bygget til mere krævende formål.

Du behøves ikke være den fødte havemand for at håndtere denne motorsav. Det er nemlig en meget simpel maskine, som langt de fleste mænd og kvinder kan betjene. Der er tale om et fint alternativ til de mange dyre motorsave, som også kan købes på det danske marked.

De vigtigste specifikationer

 • Olietank volume: 0,26 liter
 • Benzintank volume: 0,45 liter
 • Støjniveau: 103-115 dB
 • Vægt: 5,1 kg.

Se motorsaven blive startet


Worx kædesav 40V

Test af Worx kædesav 40V
Forhandler Pris Information
Wupti 1.149,00 DKK Se produkt

Leder du efter en effektiv- og samtidig billig motorsav, så vil du ikke kunne gå helt galt i byen med Worx 40V, som byder på nogle fine kvaliteter. Selvom det ikke er verdens bedste motorsav, så får man alligevel meget kvalitet for pengene. Til en beskeden pris kan du blive ejer af en kædesav, som er blevet ganske populær på det danske marked.

Eldreven motorsav med stor bevægelsesfrihed og mange fordele

I vores motorsav test fandt vi hurtigt ud af, at man får en enorm bevægelsesfrihed med denne kædesav. Kædesaven har en beskeden vægt på 3,8 kg., hvilket gør den meget nem at håndtere i stort set alle tænkelige situationer. Kædesaven bliver naturligvis leveret med 1 x 40 V 2,0 Ah Li-ion batteri, ligesom der naturligvis medfølger en oplader. I modsætning til de fleste andre el motorsave, så kan du oplade denne maskine på blot 1 time.

Denne skønne Worx motorsav er også udstyret med en beskyttelsesskærm og et 12″ sværd. Ydermere medfølger der selvfølgelig et beskyttelseshylster til sværdet, så du kan opbevare det sikkert, når du ikke bruger det.

Effektiv kædesav til mange haveopgaver

Den omtalte kædesav fra Worx kan bruges til mange forskellige haveopgaver. Du kan f.eks. bruge kædesaven til at fælde træer, rydde op efter en storm eller save brænde. Med andre ord kan du bruge den til alle de basale haveopgaver, så du slipper for at skulle bruge en masse håndkraft. Det er nemt og hurtigt at montere klingen uden værktøj – takket være et smart 2-i-1 monteringssystem. Sætter du pris på nem montering, så vil du blive begejstret for denne billige motorsav.

Du kan desuden glæde dig over, at det er let at fylde olie på denne el motorsav, hvor kvaliteten er i særklasse. Der er selvfølgelig en indikator for olieniveauet, så du altid ved, hvornår det er på tide at få fylde mere olie på maskinen.

De vigtigste specifikationer

 • Olietank volume: 0,1 liter
 • Opladningstid: 1 time
 • Vægt: 3,8 kg.

Echo CS-351WES

Test af Echo CS-351WES
Forhandler Pris Information
HuskHaven 2.755,00 DKK Se produkt

I vores motorsav test kiggede vi også nærmere på Echo CS-351WES, som er en glimrende maskine til privatbrug. Motorsaven er den bedste i sin klasse og kommer bl.a. med lav vægt og stor effekt. Prismæssigt er det en kædesav i mellemprisklassen, som appellerer til de fleste forbrugers budget

Brugervenlig motorsav med lavt brændstofforbrug

Vi har at gøre med en relativ let motorsav, som kan betjenes uden, at man skal døje med smerter i muskler og led. Motorsaven kommer med en ekstra lang sværdlængde, som måler 35 cm. Modellen er også udstyret med SAIS elektronisk tændingsforstiling, som sikrer et lavere brændstofforbrug og højere effekt. Ydermere kommer maskinen med ES-startsystem, hvilket sikrer en let og ubesværet start.

Køber du denne motorsav, kan du glæde dig over et lavt brændstofforbrug, som er med til at skåne din pengepung. Dermed slipper du for at bruge unødig mange penge på brændstof, ligesom det er tilfældet for mange andre motorsave på markedet.

Let at betjene og vedligeholde

Det er nemt at justere kæden samt fylde benzin og olie på maskinen, ligesom det er nemt at håndtere både buske og træer i ethvert terræn. Selvom det ikke er en testvindende kædesav, så har vi alligevel fået et rigtigt godt indtryk af maskinen i vores nye motorsav test.

Som ejer af denne motorsav vil du også opleve, at den er ekstremt let at rengøre. Der stilles nemlig ikke en masse krav til vedligeholdelse, da du blot skal huske at fylde olie og benzin på, når det er nødvendigt. Ydermere skal du selvfølgelig sørge for at opbevare motorsaven ordentligt, så den ikke tager skade.

De vigtigste specifikationer

 • Olietank volume: 0,23 liter
 • Benzintanke volume: 0,37 liter
 • Vægt: 3,6 kg.

Benzin motorsav eller el motorsav – Hvad skal jeg vælge?

Skal du ud og købe en ny motorsav / kædesav, er der nogle grundlæggende ting, som du skal tage stilling til. Først og fremmest skal du gøre dig tanker om, hvorvidt du foretrækker en benzin motorsav eller en el motorsav. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge varianter, så du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig. Selvom vi har foretaget denne motorsav test, så kan vi ikke komme med entydigt svar på, om det er bedst at vælge en benzin- eller eldreven maskine.

Hvis du vil undgå at tage en forhastet beslutning, så bør du danne dig et indtryk af de to forskellige varianter. Vi gennemgår de mest almindelige fordele, så du har en nogenlunde idé om, hvad der adskiller disse maskiner.

Benzin motorsav

Fordele

 • Det er en effektiv og kraftfuld maskine
 • Du er ikke afhængig af en ekstern energikilde
 • Du har mulighed for at arbejde i et fugtigt klima (perfekt til det danske klima)
 • Den kan løse langt de fleste opgaver i hjemmet

Ulemper

 • Generelt højt støjniveau (normalt for de store benzinmotorer)

El motorsav

Fordele

 • De er lette og brugervenlige
 • De er perfekte til mindre krævende formål
 • De har et lavt støjniveau

Ulemper

 • De er knap så effektive (visse begrænsninger)
 • De er afhængige af eksterne energikilde
 • De skal lades op jævnligt

Som du er blevet introduceret for nu, er der både fordele og ulemper ved begge varianter. Benzindrevne motorsave har i årevis været det mest populære, men nu er eldrevne motorsave stille og roligt ved at tage over. Hvis du fortsat i tvivl om, hvorvidt du skal vælge en motorsav, der kører på el eller benzin, kan du spørge en fagmand til råds. Handler du hos en autoriseret forhandler, kan du altid forvente at få kompetent rådgivning, så du kan træffe et fornuftigt valg.

Vi gør desuden opmærksom på, at der kan være forskel på priserne – afhængig af om du køber en eldreven- eller benzindreven motorsav. Generelt er der en fornuftig sammenhæng mellem pris og kvalitet, så man bør ikke nødvendigvis vælge den billigste motorsav på markedet.

Læs også: Løvsuger test

Værd at vide om sikkerhed og brug af motorsave

Det er vigtigt at bemærke, at en motorsav ikke er et legetøj. Det er derimod en kraftfuld maskine, der kan forvolde stor skade, hvis man ikke betjener den korrekt. I den anledning vil det være på sin rette plads at tale lidt om sikkerhed, da det kan spare dig for uheldige situationer.

Vi vil selvfølgelig gerne komme med en række tips, som du kan benytte dig af, hvis du vil opnå den højeste sikkerhed. Disse tips gør sig gældende, uanset hvilken motorsav du arbejder med til dagligt:

Brug altid høreværn

En motorsav kan larme meget, og det kan påvirke din hørelse. Vil du gerne bevare din hørelse i mange år endnu, så er det vigtigt, at du beskytter dine trommehinder. Står du og klipper træer og buske i flere timer uden høreværn, så vil du med høj sikkerhed få ondt i ørerne – og i værste konsekvens vil det resultere i en høreskade. Du bør derfor gøre dig selv en tjeneste ved at bære høreværn, så du kan lukke de høje lyde ud.

Du er ikke underlagt loven om sikkerhedsudstyr

Såfremt du er privatperson, er du ikke underlagt loven ang. brug af sikkerhedsudstyr. Dog kan du alligevel gøre dig selv en tjeneste ved at benytte dig af sikkerhedsudstyr, da det er din sikkerhed, der er på spil. Såfremt du bruger en motorsav i erhvervsmæssige sammenhæng, skal du leve op til loven, der handler om brugen af sikkerhedsudstyr. Uanset om man arbejder privat eller erhverv, bør man selvfølgelig bruge sin sunde fornuft.

Brug sikkerhedshjelm

Selvom det kan virke skørt at gå rundt med en sikkerhedshjelm i sin egen have, så er det en rigtig god idé. I dag er der rig mulighed for at købe en sikkerhedshjelm til en beskeden pris, som beskytter dit hoved. Er du ved at fælde et træ, og går det galt, så vil det være en stor fordel, hvis du bærer en hjelm, der kan beskytte dit hoved. Brug af sikkerhedscykelhjelme er en god idé, uanset om er i gang med at udføre en større- eller mindre arbejdsopgave. Nogen gange skal der ikke særligt meget til,f før det går galt, og så er det en fordel at være godt beskyttet. Du har også mulighed for at købe et visir til din sikkerhedshjelm, så du ikke får grene og savsmuld i øjnene og munden.

Tag en arbejdsdragt på

Hvis du vil være på den helt sikre side, kan du også investere i en arbejdsdragt, hvis du ikke allerede ejer sådan en type dragt. En arbejdsdragt kan naturligvis ikke garantere hundrede procent for din sikkerhed. Ikke desto mindre er det bedre at arbejde i en arbejdsdragt frem for et par shorts og en t-shirt.

Vælg den rigtige motorsav første gang

Vælger du den helt rigtige motorsav første gang, så behøves du ikke skulle ud og købe en ny motorsav de første mange år. Derfor kan det godt betale sig at gøre sig nogle grundige overvejelser, før man træffer det endelige valg og svinger kreditkortet. Men hvordan finder man den bedste motorsav, hvis man ikke er ekspert i motorsave? Vi introducerer dig kort for, hvad der er værd at vide om emnet, så du har nemmere ved at vælge rigtigt:

Betjening

En motorsav skal være let at betjene. Det vil sige, at den skal være nem at starte, slukke, montere og vedligeholde. I den anledning har vi i vores motorsav test erfaret, at det er en god idé at vælge en let maskine. Skal du bruge din motorsav en hel eftermiddag, vil du få meget trætte arme og skuldre, hvis motorsaven er alt for tung. Derfor anbefaler vi at købe en let kædesav, som gerne skal veje så lidt som muligt. Vil du opleve den bedste brugervenlighed, skal du købe en motorsav fra en af de kendte brands, der er omtalt i vores test.

Støjniveau

Det er svært at arbejde med en motorsav uden at det vil støje en smule. Dog er der selvfølgelig nogle motorsave, der støjer mere end andre. Derfor vil det være hensigtsmæssigt at være opmærksom på støjniveauet. Støjniveauet er altid angivet i dB, og det er den faktor, du skal kigge efter. Betyder støjniveauet særligt meget for dig, så bør du investere i en motorsav med lavt støjniveau.

Kraft og effektivitet

Man vil hurtigt komme til at fortryde, at man har købt en motorsav, hvis den ikke kan klare de mest gængse opgaver. Skal du have kraft og effektivitet i højeste klasse, bør du undgå de mange billige og svage motorsave, hvor der er sparet på motorkræfterne. I dag er det heldigvis muligt at købe en prisvenlig motorsav, som er effektiv og kraftfuld.

Kilder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here