Saftpresser Test – Bedste saftpresser 2017

0

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at der bestemt ikke er meget, der kan konkurrere med en rigtig lækker og friskpresset juice bestående af et væld af forskellige frugter og grøntsager – og særligt ikke til at starte morgenen ud på. Hvis det er noget, du synes lyder appellerende, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal ud og investere i en såkaldt saftpresser. Det er nemlig en maskine, der gør det nemt for dig at lave lækker og friskpresset juice i løbet af blot ganske få minutter – uanset hvad du har tænkt dig at bruge af frugter og grøntsager.

Der findes ganske enkelt ikke andre maskiner på markedet, der gør det lige så nemt for dig at lave friskpresset juice, hvorfor der ligeledes også er mange, der vælger at investere i en såkaldt saftpresser, hvilket de ønsker at kunne lave deres egen juice om morgenen. En anden fordel ved en saftpresser (også kaldet for en juicepresser) er naturligvis, at du selv får fuld kontrol over hvilke råvarer, du ønsker at anvende til at lave din juice, hvilket også er ensbetydende med, at du altid kan være sikker på, at du kan opnå lige netop dén smag, du gerne vil eller derimod opnå det vitaminboost, du søger.

Hvis du leder efter en saftpresser, så skal du naturligvis være opmærksom på, at der er mange ting, du skal sørge for at tage højde for. Det skyldes, at der er mange forskellige modeller på det danske marked, så derfor kan det også være vanskeligt at vælge lige netop dén model, der er den rette for dit vedkommende, men hvis blot du sørger for at se nærmere på de mest afgørende faktorer, så gør du processen nemmere. I denne saftpressertest kan du med garanti finde en model, der appellerer til dig og dine behov, når vi bedømmer, hvilken juicepresser, der klarer sig bedst i test.

Wilfa SJ-150A Juicemaster Alu Slo

Test af Wilfa SJ-150A Juicemaster Alu Slo
Forhandler Pris Information
Skousen 785,00 DKK Se produkt
Whiteaway 785,00 DKK Se produkt
Wupti 785,00 DKK Se produkt
KitchenOne 849,00 DKK Se produkt
COOP 999,00 DKK Se produkt
KitchenTime 1.069,00 DKK Se produkt

Wilfa SJ-150A Juicemaster er en testvindende slowjuicer (saftpresser), der kan bryste sig af en effekt, der lyder på 150 Watt, hvilket også er ensbetydende med, at du er sikret en skånsom behandling, der også kan fastholde vitaminerne i juice i stedet for at ødelægge dem. Det skyldes nemlig, at maskinen kan køre med langt færre omdrejninger pr. minut end en såkaldt centrifugaljuicer. Mere specifikt, så kører den faktisk ved kun 75 omdrejninger i minuttet hvorimod en centrifugaljuicer kører med hele 12.-14.000. Det er også ensbetydende med, at der ikke bliver udviklet skum under processen som mange gerne vil undgå.

Ydermere, så skal det selvfølgelig også nævnes, at du med Wilfa SJ-150A Juicemaster kan være sikker på, at din juice bliver iltet markant mindre, hvilket også er ensbetydende med, at der faktisk er mulighed for at opbevare den i helt op til 48 timer i køleskabet. Det betyder også, at du sagtens vil kunne lave større portioner på én gang, der kan strække sig til flere dage. Det skal selvfølgelig også nævnes, at maskinen ligeledes også er fremstillet med en stilren og moderne aluminiumskrop, der sikrer, at den tager sig rigtig godt ud på ethvert køkkenbord.

Se videogennemgang af Wilfa


Hurom HU-702

Test af Hurom HU-702
Forhandler Pris Information
KitchenOne 2.995,00 DKK Se produkt
KitchenTime 3.025,00 DKK Se produkt

Hurom HU-702 er en opdatering af den forhenværende model, HU-700, der er blevet belønnet med et væld af priser. Den er blandt andet blevet udstyret med et nyt og mere effektivt pressesystem, hvorfor du er garanteret, at du kan lave lækker juice med alskens typer af frugt og grøntsager. Når du bruger din Hurom HU-702 til at presse saft eller juice, så bliver de tørre fibre sendt ud gennem en tud, mens saften selvfølgelig kommer ud af en anden tud. Der medfølger ligeledes også en form for prop til maskinen, der gør det muligt for dig at blande juicen i det 500 ml. store kammer, der findes i maskinen.

Hvis du bruger slowjuice-metoden til at presse saft (hvilket Hurom HU-702 selvfølgelig benytter dig af), så vil du kunne have din pressede saft stående i køleskabet i helt op til 24 timer uden nogen væsentlig kvalitetsforringelse. Hvis du vælger at investere i en Hurom HU-702, så kan du naturligvis være sikker på, at du får muligheden for at starte hver morgen med et ægte vitaminboost og et lækkert koldt, glas juice. Det er desuden også en maskine, der i stand til at sikre dig, at der minimalt spild og ligeledes også en minimal rengøring.


Bosch Juicer MES25A0

Test af Bosch Juicer MES25A0
Forhandler Pris Information
Wupti 612,00 DKK Se produkt
COOP 699,00 DKK Se produkt
Skousen 699,00 DKK Se produkt
Whiteaway 699,00 DKK Se produkt

I dette tilfælde er der tale om en såkaldt centrifugaljuicer, der kommer fra Bosch, der – uden tvivl – er én af de mest prominente brands på markedet for saftpressere. Denne model er blandt andet blevet udstyret med en ekstra stor beholder til hele frugter, hvilket også er ensbetydende med, at du ikke behøver at findele dem, inden du smider dem ned i maskinens beholder. Bosch har desuden også valgt at udstyre deres Juicer MES25A0 med et såkaldt drypstop, så derfor er der også minimal risiko for, at du ender med at spilde juice eller saft på dit køkkenbord eller lignende.

Endvidere, så kommer Bosch Juicer MES25A0 også med muligheden for at indstille den til at kunne køre med to hastigheder. Det skal dog også nævnes, at den er blevet konstrueret på en sådan vis, at der faktisk udelukkende er mulighed for at tænde for maskinen, hvis alle dele er blevet korrekt monteret, hvilket er med til at minimere risikoen for, at der sker skader og sprøjt. Den er desuden også udstyret med gummifødder, så den altid står stabilt på bordet, når den er i brug. Den er nem at gøre ren efter brug, da alle aftagelige del kan vaskes direkte i opvaskemaskinen.


KitchenAid 111EMS

Test af KitchenAid 111EMS
Forhandler Pris Information
Skousen 3.179,00 DKK Se produkt
KitchenOne 3.899,00 DKK Se produkt
Whiteaway 3.999,00 DKK Se produkt
Wupti 4.999,00 DKK Se produkt

Der er rigtig mange danskere, der er glade for diverse typer af køkkenmaskiner fra KitchenAid, hvilket naturligvis også er fuldt forståeligt. I dette tilfælde er der tale om en KitchenAid 111EMS, der er en saftpresser fra KitchenAid, der også går under navnet Maximum Extraction Juicer, fordi den er i stand til at få mest muligt saft ud af alle typer af frugter og grøntsager. Den er blevet udstyret med en såkaldt skæreenhed, der både kan skære og behandle frugt og grøntsager på samme tid, så du dermed også kan være sikker på, at den let og hurtigt vil kunne presse saften ud af frugterne og grøntsagerne.

KitchenAid 111EMS fungerer på meget simpel vis, da den er i stand til først at skære de forskellige frugter og grøntsager i mindre stykker, hvorefter den vil presse de mindre stykke for al saft, der kan presses ud af dem. De tre frugtkødsskærme er selvfølgelig også med til at sikre, at du får det bedst mulige resultat uden for meget frugtkød, uanset hvilken type af frugter eller grøntsager, du bruger til at lave din juice med. Den er desuden også udstyret med en ekstra bred top, der gør det muligt at finde plads til selv de største stykker af frugt og grønt.


Witt by Kuvings B6100W

Test af Witt by Kuvings B6100W
Forhandler Pris Information
Skousen 1.999,00 DKK Se produkt
Whiteaway 1.999,00 DKK Se produkt
Wupti 1.999,00 DKK Se produkt
KitchenOne 2.439,00 DKK Se produkt
KitchenTime 2.439,00 DKK Se produkt
COOP 2.999,00 DKK Se produkt

Hvis du er træt af, at skulle skære dine ingredienser i småstykker, inden du kan finde plads til den i din saftpresser, så er Witt by Kuvings B6100W med garanti en model, der appellerer til dig. Witt by Kuvings har nemlig valgt at udstyre deres B6100W med et ekstra bredt indføringsrør, der er ensbetydende med, at du sagtens vil kunne finde plads til at presse både hele frugter og grøntsager. Den kraftige 240 Watts-motor, du finder i maskinen er selvfølgelig også i stand til at presse disse frugter og grøntsager uden problemer – og så er der 5 års garanti på den.

Maskinen er desuden også blevet udstyret med en såkaldt Smart Cap, der er med til at sikre dig, at den ikke står og drypper under eller efter presning. Derfor vil du også nemt kunne blande juicen i beholderen i stedet for at skulle hælde den fra. For at gøre det endnu nemmere for dig at gøre maskinen ren, når du har brugt den til at lave juice, så medfølger der en smart rengøringsbørste. Der medfølger ligeledes også en opskriftsbog til købet af Witt by Kuvings B6100W.


Derfor skal du selv lave din juice

Hvis du normalvis køber din juice i det lokale supermarked, så kan det meget vel tænkes, at du stiller dig selv et spørgsmål om, hvorfor du egentlig skal investere i en saftpresser og ligeledes også gå så meget besvær igennem for at lave din juice. Svaret handler dog delvist om, at det ganske enkelt er meget sundere for dig at lave din egen juice, hvilket faktisk også gør sig gældende, selvom der er tale om en juice, der er købt som værende økologisk, hvilket faktisk mange tror ikke er tilfældet, hvilket også er ensbetydende med, at der er god grund til at lave juice på egen hånd.

Faktum er, at hvis du vælger at investere i masseproduceret juice (og det er det juice, du kan købe i de forskellige supermarkeder rundt omkring i landet), hvad end der er tale om økologisk juice eller ej, så vil du også opleve at juice som regel er blevet opvarmet for at sikre, at det ikke ender med at gå i forrådnelse. Det er naturligvis en fordel for dig, da du dermed kommer til at undgå rådden juice, men det betyder – desværre – også, at store dele af de sunde og gode vitaminer bliver ødelagt, fordi det bliver for varmt til, at de kan overleve på hylderne i supermarkedet.

Det er selvfølgelig også derfor, det i højeste grad kan anbefales, at du vælger at presse juice selv i stedet for at købe den i supermarkedet. Det er nemlig med til at sikre, at du ikke behøver at opvarme din juice, da du enten drikker den med det samme eller blot opbevarer den i køleskabet, så du ikke mister mange af de sunde vitaminer, der kan findes i juicen. Men det handler selvfølgelig også om, at du selv får muligheden for at sammensætte din juice, som du gerne vil have den, da det naturligvis ikke just er alle varianter af juice, der passer til dig og dine præferencer.

Relateret test: Læs også blender test

Hvor ofte har du planer om at bruge maskinen?

Det giver selvfølgelig sig selv, at des oftere, du har intentioner om at bruge maskine, des bedre skal du også sikre dig, at den er. Hvis du har planer om at bruge den på daglig basis til at lave juice, så bør du selvfølgelig også sikre dig, at den er relativt brugervenlig og ligeledes også kræver minimal rengøring, da den – med garanti – ellers ikke bliver brugt nær så ofte, som du egentlig havde tiltænkt, at den skulle, hvilket naturligvis vil være en skam. Derfor er det også vigtigt, at du har en idé om, hvor ofte, du kommer til at bruge den respektive saftpresser.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det kan være en kende vanskeligt at skulle vurdere om en saftpresser kræver meget eller lidt vedligeholdelse, hvis ikke du læser nærmere om den. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at se nærmere på modeller, der fanger din interesses forskellige specifikationer, så du dermed kan danne dig en bedre indsigt i, om den er nem at have med at gøre og ligeledes også er nem at gøre ren efter brug. Det er heldigvis noget, der bliver udpenslet meget godt hos samtlige onlinebaserede forhandlere af sådanne maskiner.

Dét skal du kigge på, når du køber saftpresser

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der findes et bredt spektrum af forskellige saftpressere på markedet, som selvfølgelig også varierer ift. en lang række faktorer. Der findes dog nogle aspekter af maskinen, der er vigtigere end andre, hvilket du kan læse mere om nedenfor:

Rengøring

Det skal selvfølgelig gerne være både nemt og hurtigt for dig at gøre din saftpresser ren efter brug. Hvis det er for krævende eller tager for lang tid, så vil du også opleve, at du mister lysten.

Udnyttelse af saft

Det er vigtigt at vælge en model, der kan udnytte hver enkelt dråbe saft, der måtte være i frugten eller grøntsagerne – ellers bliver det hurtigt dyrt at lave juice om morgenen.

Størrelse af påfyldningsrør

Det er selvfølgelig også en god idé at vælge en model med et stort påfyldningsrør, da det gør det nemmere at finde plads til selv store frugter og grøntsager.

Se de 20 sundeste juice-opskrifter på iForm.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here